Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταμπουλίδης: Δεν θα διστάσουμε να κλείσουμε αγορές, αν τα κρούσματα αυξηθούν

Λόγω της κατάρρευσης της οικονομίας ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, υποστήριξε πως η σημερινή επαναλειτουργία του λιανεμπορίου ήταν αναγκαία.

«Όλοι καταλάβαμε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να διατηρήσουμε ανοικτή την οικονομία και το λιανεμπόριο. Δεν πρέπει να το χάσουμε. Κρίμα να κλωτσήσουμε την ευκαιρία της επανεκκίνησης. Πρέπει να είμαστε ανοικτοί, να λειτουργήσει η αγορά με κανόνες και να κρατήσουμε χαμηλά τη νόσο. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα όλων μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, η μετάβαση στα καταστήματα γίνεται μέσω εντύπου- βεβαίωσης κίνησης, με χειρόγραφή βεβαίωση κίνησης ή με sms στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)». Αναφορικά με το χρονικό όριο στις μετακινήσεις, ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε πως ο λόγος που τέθηκε ήταν γιατί «δεν θέλουμε υπερτοπικές μετακινήσεις».

«Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και με διευρυμένο ωράριο» είπε παροτρύνοντας τους καταναλωτές να μη συνωστιστούν στα καταστήματα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τις αγορές αν χρειαστεί.

Ακόμα, έκανε λόγο, ότι εάν σε μια περιοχή παρατηρηθούν αυξημένα κρούσματα, θα μπει λουκέτο στη συγκεκριμένη αγορά και όχι συνολικά.

Λινού: «Αν έρθουν του χρόνου δεν θα μας ωφελήσουν»

Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί τους ειδικούς είναι ο εμβολιασμός. Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα», χτύπησε το «καμπανάκι» για τους εμβολιασμούς, οι οποίοι όπως δήλωσε και η ίδια, γίνονται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

Η ίδια υποστηρίζει ένα μέρος της διαδικασίας, θα έπρεπε να το αναλάβουν και άλλες ειδικότητες ιατρών (πχ οδοντίατροι), προκειμένου να μην γονατίσουν τα νοσοκομεία.

Ένας ακόμη λόγος που πρότεινε αυτόν τρόπο, είναι επειδή πρέπει εντατικοποιηθούν οι ρυθμοί των εμβολιασμών αλλά και να γίνουν με ασφάλεια. Επίσης τόνισε πως πρέπει να ενισχυθούν οι προσλήψεις.

Η Ελλάδα έχει αγοράσει εμβόλια αλλά ακόμη δεν έχουν έρθει στην χώρα μας γι’ αυτόν τον λόγο, η κα. Λινού τόνισε πως πρέπει να έρθουν το συντομότερο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν έρθουν του χρόνου δεν θα μας ωφελήσουν».

Όσον αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων, η ίδια δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, για την οικονομική και ψυχολογική ισορροπία, παρόλα αυτά υποστήριξε πως η απόφαση αυτή πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένα μέτρα όπως περισσότερα τεστ, συνέχιση της τηλεργασίας στο μέγιστο δυνατό ποσοστό και προσοχή στις μετακινήσεις των εργαζομένων στην βαριά βιομηχανία ώστε να μην υπάρχει διασπορά του ιού.

 

Tags
Back to top button