Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου: Παίγνια με οποιαδήποτε στόχευση δεν γίνονται αποδεκτά

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε κάθε κατεύθυνση, εργαζόμαστε μεθοδικά και επίμονα προκειμένου να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την δεύτερη συνάντηση που είχε σήμερα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Ειδικότερα, την Γεωργία Αδειλίνη επισκέφτηκε προκειμένου να παραδώσει στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και να ενημερώσει για μία συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί μετά τα νέα περιστατικά που σημειώθηκαν στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Σταϊκούρας: Επισκέπτεται εργοτάξια και συναντά φορείς στην Κρήτη-Τι είπε για τον ΒΟΑΚ


Να σημειωθεί ότι ο κ.Σταϊκούρας επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την κυρία Αδειλίνη. Η πρώτη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο με αντικείμενο και πάλι την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξερχόμενος του δικαστικού Μεγάρου, δήλωσε:

«Ήρθα σήμερα προκειμένου να ενημερωθώ και να ενημερώσω. Να ενημερωθώ για την πορεία δύο μηνυτήριων αναφορών που είχα υποβάλει τον Απρίλιο του 2024 και να ενημερώσω για μία τρίτη μηνυτήρια αναφορά συμπληρωματική την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με ανησυχητικά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Περιστατικά τα οποία βλάπτουν τον σιδηρόδρομο και την χώρα μας. Περιστατικά τα οποία εγείρουν ερωτήματα τα οποία με τη σειρά τους απαιτούν απαντήσεις, αρμοδίως. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε κάθε κατεύθυνση, εργαζόμαστε μεθοδικά και επίμονα προκειμένου να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αυτήν την προσπάθεια παίγνια με οποιαδήποτε στόχευση δεν γίνονται αποδεκτά. Οφείλουμε όλοι μας να μην είμαστε υπεράνω αξιολόγησης, ελέγχου και εφαρμογής του νόμου».

Όπως είναι γνωστό έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για το γεγονός ότι στις 9 Οκτωβρίου συρμός του Προαστιακού έλαβε εντολή στη Δουκίσσης Πλακεντίας να μπει σε λάθος γραμμή.

Στο πλαίσιο της επείγουσας έρευνας, την οποία διενεργεί ο εισαγγελέας κ. Ανδρέου, θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις και από ποια πρόσωπα.

Παράλληλα, στις 13 Σεπτεμβρίου αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή σύγκρουση τρένων του Προαστιακού στους Αγίους Αναργύρους. Περιστατικό για το οποίο από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνο, έχει δοθεί εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Tags
Back to top button