Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στα δικαστήρια ο δημοσιογράφος των ellinikahoaxes με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την αφή του Αγίου Φωτός - Θαύμα ή απάτη;

Αντικείμενο δικαστικής διαμάχης και μάλιστα σφοδρής, αποτελεί πλέον η τελετή αφής του Αγίου Φωτός, που μεταδίδεται σε κάθε Oρθόδοξο Ιερό Ναό από τον ιερέα στους πιστούς κατά την τελετή της Αναστάσεως, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Μετά από αλλεπάλληλες διακοπές και αναβολές, ξεκίνησε η δίκη του δημοσιογράφου και ιδρυτή της ιστοσελίδας Ellinika Hoaxes, μετά από αγωγή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.Ο δημοσιογράφος κάθισε στο εδώλιο, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση απορρήτου ιδιωτικής συνομιλίας και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες τού αποδόθηκαν έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος. 

Η ιστοσελίδα   σε δημοσίευμα της ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται, με τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης Αρίσταρχο να ανεβαίνει στο βήμα του μάρτυρα και να «κατακεραυνώνει» τον δημοσιογράφο. «Γνώριζα ότι με ρωτάει σαν προσκυνητής, σαν πιστός και όχι σαν δημοσιογράφος. Εκείνος μας έδειξε ένα άλλο πρόσωπο, ενώ εμείς τον φιλοξενήσαμε και εισπράξαμε δυσφήμηση και ανομία» είπε στην κατάθεσή του ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος δεν τους είχε ενημερώσει για την ηχογράφηση των μαρτυριών και πως με τον τρόπο που ενήργησε έπληξε τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Αφορμή για την κατάθεση της μήνυσης αποτέλεσαν μαρτυρίες τις οποίες ο δημοσιογράφος έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός». Ανάμεσά τους και μαρτυρίες σκευοφυλάκων του Παναγίου Τάφου και Πατριαρχών, από τις οποίες προκύπτει πως η τελετή αφής του Αγίου Φωτός δεν συνιστά θαύμα, αλλά αποτελεί προϊόν ανθρώπινης επέμβασης.

Στο επίμαχο βιβλίο του δημοσιογράφου είχε συγκεντρώσει μαρτυρίες ανθρώπων που εμπλέκονται στη διαδικασία της αφής του φωτός, όπως σκευοφύλακες του Πανάγιου Τάφου και Πατριάρχες και οι οποίες οδηγούν στο συμπέρασμα (κάποιοι από αυτούς το ομολογούν ξεκάθαρα), ότι δεν πρόκειται για θαύμα, αλλά η αφή γίνεται με τη βοήθεια ανθρώπινου χεριού. Μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων απάντησε με αγωγές, ζητώντας χρηματική αποζημίωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαρτυρίες των σκευοφυλάκων που συγκέντρωσε ο  δημοσιογράφος, εκτός του ότι συμπεριλήφθηκαν στο βιβλίο του, κυκλοφόρησαν και βιντεοσκοπημένες ως συνεντεύξεις. Αναφερόμενος μάλιστα σε αυτό το σκέλος της υπόθεσης ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος κατέθεσε πως ο Αρχιεπίσκοπος Ισίδωρος, σκευοφύλακας του Παναγίου Τάφου, «εξέφρασε τη διαφωνία του στο να καταγραφεί, αλλά μετά δέχτηκε να καταγράφεται, αλλά όχι να δημοσιοποιηθούν τα όσα είπε». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 29 Μαρτίου.

 

Tags
Back to top button