Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα άδυτα του στρατόπεδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν των Ναζί (εικόνες,βίντεο)

Αυτό είναι το ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου, όπου ο Χίτλερ έστειλε χιλιάδες «αδιόρθωτους πολιτικούς εχθρούς του Ράιχ».

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Mauthausen στην Αυστρία, οι κρατούμενοι αναγκάζοντας ανέβουν 186 σκαλοπάτια, ενώ μετέφεραν κομμάτια γρανίτη βάρους  50 κιλών  χωρίς ανάπαυσης για 12 ώρες την ημέρα.

Μια συλλογή από οδυνηρές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Αρχείο  δείχνουν του κρατούμενους να κάνουν κοπιαστική εργασία στο στρατόπεδο, το οποίο χτίστηκε γύρω από ένα λατομείο λειτουργεί με την αποστολή οι κρατούμενοι να εργάζονται μέχρι… θανάτου.

Οι Ναζί ονόμασαν το στρατόπεδο «ο μύλος των οστών» και μια από τις πιο σκληρές τιμωρίες ήταν το ανέβασμα της «Σκάλα του θανάτου» όπου οι κρατούμενοι ανέβαιναν κουβαλώντας μεγάλα κομμάτια γρανίτη με αποτέλεσμα αρκετοί να χάνουν τη ζωή τους, καθώς εξαντλημένοι συχνά κατέρρεαν και πέφτοντας ανέτρεπαν και αυτούς που τους ακολουθούσαν δημιουργώντας ένα ντόμινο θανάτου.

Σε δηλώσεις του ένας επιζών είχε αναφέρει ότι «ο ρυθμός ήταν κόλασης, χωρίς ανάπαυση ενός δευτερολέπτου».

Ένας άλλος επιζών είπε ότι οι φύλακες έλεγαν στους κρατούμενους εάν ήθελαν να ξεκουραστούν για ένα λεπτό στο περβάζι, ωστόσο όποιος δεχόταν την προσφορά, οι φύλακες τον εκτελούσαν.

Μεταξύ 122.766 και 320.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Mauthausen, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αυστρίας, στα χρόνια ανάμεσα στο 1938 και την απελευθέρωση του στρατοπέδου από τα αμερικανικά στρατεύματα το 1945.

Το στρατόπεδο Mauthausen, βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Λιντς στην Άνω Αυστρία, στο οποίο επικρατούσαν μερικές από τις πιο βάναυσες συνθήκες κράτησης.

Σήμερα, η «Σκάλα του θανάτου» αποτελεί μέρος των ξεναγήσεων στο Mauthausen Memorial. Οι σκάλες έχουν διορθωθεί και ισιώσει, έτσι ώστε οι τουρίστες να μπορούν εύκολα να ανέβουν.

Tags
Back to top button