Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 1,136 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ

Σε… στρατηγικό κακοπληρωτή εξελίσσεται ο ΕΟΠΥΥ, καθώς παρά την μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που καταγράφηκε το τελευταίο έτος εξακολουθεί να χρωστά σε ιδιώτες 1,136 δισ. ευρώ!

Όπως, ανέφερε πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του οργανισμού μειώθηκαν σε σχέση με τον περασμένο Φεβρουάριο κατά 680 εκατ. ευρώ. Εξήγησε ωστόσο ότι ο ρυθμός αποπληρωμής οφείλεται κυρίως στην ειδική χρηματοδότηση που έλαβε από την εκταμίευση της υποδόσης του δανείου.

Αναφορικά με την είσπραξη του claw back ο κ. Μπερσίμης υποστήριξε ότι καθυστερεί προκειμένου να μην δημιουργηθούν κλυδωνισμοί στον ιδιωτικό τομέα χωρίς ωστόσο να πείσει την αντιπολίτευση.

«Γιατί δεν εισπράττετε το claw back; Εμείς μαθαίνουμε ότι είναι 650 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει ιδιαίτερος λόγος; Εγώ μιλάω με ντοκουμέντα δεν κάνω Συριζο-μαθηματικά. Κάνετε πλάτη σε κάποιους γι’ αυτό δεν το εισπράττετε; Χαϊδεύετε κάποιους; Του 2016 λέω όχι του 2017», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης Οικονόμου (ΝΔ).

«Το ζητούμενο είναι να μας πείτε πώς θα λύσετε το πρόβλημα με τα 1,1 δισ. των υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων», τόνισε από την πλευρά της η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Tags
Back to top button