Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Spigel:Πιθανότερα Υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Το σενάριο να είναι ο Σοσιαλδημοκράτης Υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, εξετάζει ανάλυση του περιοδικού Σπίγκελ, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του.
Όπως αναφέρει σχετικά το περιοδικό, στις διαπραγματεύσεις Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών για τη δημιουργία νέας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, είναι σίγουρο πως «μήλο της έριδος» θα αποτελέσει το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς θεωρείται το σπουδαιότερο κυβερνητικό αξίωμα μετά την Καγκελαρία. Είναι δε σίγουρο πως οι Σοσιαλδημοκράτες θα κάνουν αυτή τη φορά τα πάντα προκειμένου να το κατακτήσουν.

Το Σπίγκελ προχωρώντας στην ανάλυση του, υποστηρίζει πως εάν τελικά οι Σοσιαλδημοκράτες πάρουν το Υπουργείο Οικονομικών, ο πιθανότερος Υπουργός θα είναι ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Αυτό γιατί η δημοφιλία του για την ώρα – ως Υπουργός Εξωτερικών- είναι πολύ υψηλή, ενώ έχει διατελέσει Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Ο Γκάμπριελ έχει ασχοληθεί αρκετά με το θέμα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, ενώ έχει ασκήσει δριμεία κριτική κατά της πολιτικής αυστηρής λιτότητας του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ειδικά σε ό,τι αφορά το θέμα της Ελλάδας.
Ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών έχει αρθρογραφήσει σε μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ για το πως φαντάζεται το μέλλον της Ευρωζώνης και συμφωνεί απόλυτα με τις προτάσεις Μακρόν για τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, αλλά και ενός Ευρωπαίου Υπουργού Οικονομικών.
Εάν συνεπώς τα σενάρια που αναλύει το περιοδικό Σπίγκελ γίνουν πραγματικότητα, τότε θα πρόκειται για μια σημαντική στροφή της Γερμανίας στον τομέα της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής.
Ωστόσο, για να πραγματοποιηθούν όλα τα ανωτέρω, πρέπει τελικά Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες να συμφωνήσουν στην περαιτέρω συνέχιση της κυβερνητικής τους συνεργασίας.

Για να διερευνήσουν κάτι τέτοιο, θα υπάρξει μια πρώτη συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης -22:00 ώρα Κύπρου- στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την εποπτεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ.
Την ίδια ώρα, γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η Καγκελάριος Μέρκελ φέρεται να δήλωσε εντός συνεδρίασης του προεδρείου των Χριστιανοδημοκρατών πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους Σοσιαλδημοκράτες, θα προτιμούσε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, παρά η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές.

 

Tags
Back to top button