Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σπαρτιάτες»: Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του ποινικού δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, προκειμένου να δικαστούν για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Ηλίας Κασιδιάρης για τη δίωξη του Αρείου Πάγου: «Αν είχα χιούμορ θα δήλωνα ότι στηρίζω ΝΔ»

Η παραπομπή τους σε δίκη αποφασίστηκε μετά την παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος. Οι διώξεις σε βάρος των 13 συνολικά προσώπων ασκήθηκαν έπειτα από την ολοκλήρωση της έρευνας που είχε διενεργήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με αφορμή τις καταγγελίες που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας. Στις αναφορές του ο κ. Στίγκας έκανε λόγο για «Greek mafia» και εκβιασμούς στο κόμμα του, «φωτογραφίζοντας» τον Ηλία Κασιδιάρη.

Πιο αναλυτικά, η κατηγορία για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος αφορά σε 11 βουλευτές ενώ ως ηθικός αυτουργός στο παραπάνω αδίκημα, δηλαδή σε εξαπάτηση εκλογέων, διώκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ακόμη για συνέργεια στο αδίκημα της παραπλάνησης κατηγορείται και ένας δικηγόρος, ο οποίος το βράδυ των εκλογών του περασμένου Ιουνίου διέθεσε το γραφείο του από όπου έγιναν οι πανηγυρικές δηλώσεις των «Σπαρτιατών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που διενήργησε η κυρία Αδειλίνη, προέκυψε ότι o Ηλίας Κασιδιάρης ήταν στην ουσία ο πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» και είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές του παραπάνω κόμματος και ότι αυτός είχε αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία απαγορεύει.

 

Tags
Back to top button