Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Σπάνιο θέαμα: Φάλαινα Μπελούγκα κολυμπάει στον Τάμεση [βίντεο]

Ο υδροβιολόγος Ντέιβ Άντριους εντόπισε τη χαριτωμένη φάλαινα να έχει απομακρυνθεί από τον ωκεανό και να κολυμπάει στον ποταμό Τάμεση το μεσημέρι της Τρίτης.

To σπάνιο κήτος εθεάθη να κολυμπάει στο Κοόυλχαουζ Φορτ κοντά στο Έσεξ, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο.

«Η μπελούγκα έχει βρει τροφή ανάμεσα στα ποταμόπλοια και δεν έχει κουνηθεί πάνω από 200 μέτρα» γράφει στο Twitter o Άντριους.

Όσο εκπληκτικό και αν είναι το θέαμα, η φάλαινα ενδέχεται να βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς ο Τάμεσης είναι ένας ποταμός με μεγάλη κίνηση.

Οι φάλαινες μπελούγκα, γνωστές και ως λευκές φάλαινες, έχουν χαρακτηριστικό στρογγυλό κεφάλι και δεν έχουν πτερύγιο στην πλάτη τους.

Συνήθως απαντώνται στα νερά του Αρκτικού Ωκεανού, αλλά μεταναστεύουν προς τα νότια όταν έρχεται ο χειμώνας και τα νερά παγώνουν.

 

 

Tags
Back to top button