Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για όσα έγιναν στη Νομική: «Ο φοιτητής μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τους νεότερους»

Μερικά μόλις εικοσιτετράωρα μετά την άνανδρη καταδρομική επίθεση στο κτίριο της Νομικής από ομάδα κουκουλοφόρων με θύμα ένα διδακτορικό φοιτητή, δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει η αγανάκτηση, ούτε έχει ανακτηθεί η ψυχραιμία.

Ο ηρωισμός, που επέδειξε ο νεαρός ως «αρχαιότερος» αφού είναι γύρω στα 35, μπαίνοντας μπροστά ως ασπίδα, προκειμένου να προστατέψει τους νεότερους συναδέλφους του, είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

«Το σύστημα ασφάλειας λειτούργησε άμεσα. Όμως, το ‘πρόβλημα’ με το πανεπιστήμιο είναι πως πρόκειται για ‘σχολείο’, επομένως δεν είναι προετοιμασμένο για κάτι εξτρεμιστικό», δηλώνει στο protothema.gr o Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλας Ηρειώτης ενώ όπως επισημαίνει ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, «το εμβληματικό κτήριο της Νομικής στη Σόλωνος ανέκαθεν λειτουργούσε ως κοινωνικός ‘κυματοθραύστης».

Αμφότεροι, περιγράφουν τους δράστες ως «περιποιημένους», «ευκατάστατους», με τα προβλήματά τους «λυμένα» – ποια ήταν, επομένως, τα κίνητρά τους;

«Έλα αμέσως, Νικόλα, μπορεί να πεθάνει το παιδί», τα λόγια του Γιάννη Σαριδάκη, αντιπροέδρου της Σχολής στο τηλέφωνο, καλώντας τον Κοσμήτορα της ΟΠΕ, Νικόλαο Ηρειώτη – είχε προηγηθεί η ομιλία του σε εκδήλωση της Σχολής Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών και είχε αποχωρήσει πριν λίγη ώρα. «Σε 3’ είχα επιστρέψει. Φτάσαμε ταυτόχρονα με το ασθενοφόρο», αρχίζει να λέει στο protothema.gr ο καθηγητής Ηρειώτης, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του κτηρίου, βάσει του Κανονισμού. Να σημειωθεί, ότι το κτίριο της Σόλωνος στεγάζει δύο Σχολές: τη Νομική και την Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΟΠΕ).

«Ο νεαρός, ως διδακτορικός, είναι τουλάχιστον 35 ετών. Μόλις εισέβαλαν αυτοί οι εγκληματίες, μπήκε μπροστά και προσπάθησε να τους απωθήσει για να προστατέψει τους μικρότερους, τους προπτυχιακούς. Γι’αυτό τον χτύπησαν με τον πυροσβεστήρα, του άνοιξαν το κεφάλι. Ένας φίλος του προσπάθησε να τον αποσπάσει από τα χέρια τους, δεν τα κατάφερε. Τον τράβηξαν έξω από την αίθουσα κι άρχισαν να τον χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές», περιγράφει ο ίδιος το περιστατικό και συνεχίζει: «Καμιά δεκαριά άτομα ήταν. Καλά προετοιμασμένοι. Καταδρομείς. Το Σάββατο (χθες) που πήγα στη ΓΑΔΑ, έμαθα ότι ήταν μαυροφορεμένοι μεν, ατσαλάκωτοι δε – με πεντακάθαρα ρούχα και ακριβό εξοπλισμό, πτυσσόμενα ρόπαλα. Οι περισσότεροι, παιδιά καλών και ευκατάστατων οικογενειών της περιοχής, που – όπως μου είπαν εκεί – ‘κάνουν επανάσταση κατά των γονέων τους’. Εκείνοι δουλεύουν για να τους παρέχουν τα πάντα, τα ‘παλικάρια’ αυτά έχουν λυμένα τα προβλήματά τους. Το φαγητό τους, η δόση τους, όλα εξασφαλισμένα. Είναι ξεκάθαρο ότι ήταν εκπαιδευμένοι σε ανάλογες καταστάσεις. Μπήκαν στη Νομική, έχοντας μαζί τους τον πυροσβεστήρα - δεν ήταν του κτηρίου. Ανέβηκαν τις σκάλες βολίδα, ήξεραν ακριβώς πού πηγαίνουν, πού γίνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση. Οι εγκληματίες εισέβαλαν φωνάζοντας ‘θα σας σκοτώσουμε’, σπέρνοντας τον πανικό στους παρευρισκόμενους – μεταξύ των οποίων μία έγκυος φοιτήτρια και κάποιος με πρόβλημα καρδιάς. Το σύστημα ασφάλειας λειτούργησε αμέσως, στα 2’ λεπτά είχαμε ειδοποιηθεί, στα 2,5’ με πήρε ο αντιπρόεδρος. Η αστυνομία ήρθε στα 8-10’. Όταν όρμησε να τους απωθήσει ο νεαρός, παρόλο που τον χτύπησαν άγρια, εκείνος συνέχισε να προσπαθεί να τους βγάλει έξω. Τον έριξαν στο πλατύσκαλο και τον λιάνισαν στο ξύλο. Είμαι βέβαιος ότι αυτοί είχαν πάει αποφασισμένοι για να σκοτώσουν. Πήγαν επί τούτου, όχι αστεία. Κι ο λόγος που έφυγαν και δεν σκότωσαν το φοιτητή, ήταν επειδή πέρασε ο χρόνος, που θα έφτανε η αστυνομία. Γνώριζαν ακριβώς πόση ώρα χρειάζονται, όχι γιατί είχαν πληροφορία αλλά γιατί ήταν έμπειροι από παλιότερες επιθέσεις».

Ο κοσμήτορας της ΟΠΕ βρήκε το φοιτητή αιμόφυρτο στο πλατύσκαλο – «λίμνη το αίμα επάνω στο κάτασπρο μάρμαρο», εξηγεί σοκαρισμένος.

Όσο βρισκόταν καθ’οδόν, επικοινώνησε μαζί του και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, ο οποίος επελήφθη αμέσως του περιστατικού. Κινητοποιήθηκε παράλληλα η διοίκηση του νοσοκομείου Ερυθρός που εφημέρευε και η ανταπόκρισή τους ήταν ακαριαία.

Ο κοσμήτορας συνόδευσε τον φοιτητή στο ασθενοφόρο – «του μιλούσα διαρκώς για να μην χάσει τις αισθήσεις του κι εκείνος ρωτούσε αν είναι καλά τα άλλα παιδιά… Το μέτωπό του, ανοιγμένο από το χτύπημα με τον πυροσβεστήρα, σαν μήλο δαγκωμένο. Η μία πλευρά του προσώπου του, ένας μώλωπας. Η μύτη του, επίσης. Αφού, στη διάρκεια της διακομιδής του, απέφευγα να τον κοιτάζω στο πρόσωπο, έστρεφα το βλέμμα στο στήθος, στα χέρια του… παρά την ηλικία μου, δεν άντεχα να τον κοιτάζω… Φτάνοντας, μας περίμενε η υπο-διοικήτρια, τον παρέλαβαν αμέσως. Στο μεταξύ, έφτασε και ο κ.Σιάσος, ο οποίος ως ιατρός-καρδιολόγος ο ίδιος, ήρθε να εξετάσει το παιδί αλλά και να επιβλέψει όλες τις ενέργειες των συναδέλφων του. Δεν αποχώρησε παρά μόνο όταν ο νεαρός στάθηκε ξανά στα πόδια του. Όταν πήραν οι γονείς το παιδί μαζί με τους αστυνομικούς κι έφυγαν για το σπίτι, όπου εξακολουθεί να αναρρώνει».

Τόσο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, όσο και ο κοσμήτορας της ΟΠΕ διαβεβαίωσαν τους γονείς του διδακτορικού φοιτητή πως θα βρίσκονται στο πλευρό τους, μαζί με τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Νικόλαο Αρκαδόπουλο, εφόσον παρουσιαστεί η παραμικρή επιπλοκή – «θα πάμε το παιδί κατευθείαν στην πανεπιστημιακή κλινική, τη δική μας, η οποία δυστυχώς δεν εφημέρευε εκείνο το βράδυ. Διαθέτει εξαιρετικά μηχανήματα, είναι πέμπτη στην Ευρώπη… Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Και με την ευκαιρία, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στο νοσοκομείο ‘Ερυθρός’, στη διοίκηση και στους γιατρούς, που έκαναν όλοι ό,τι καλύτερο μπορούσαν», τονίζει ο καθηγητής Ηρειώτης.
 

Σχετικά με την επίθεση, τα κίνητρα των κουκουλοφόρων και το σύστημα ασφάλειας

Για ξεκάθαρη και κατάφωρη κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου, κάνει λόγο ο κοσμήτορας της ΟΠΕ, Νικόλαος Ηρειώτης:
«Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν καταλύεται όταν μπαίνει η αστυνομία για να πιάσει εγκληματίες. Το πανεπιστημιακό άσυλο καταλύθηκε όταν μπήκαν οι εγκληματίες για να σκοτώσουν φοιτητές», υπογραμμίζει ο ίδιος, για να προσθέσει: «Ο ορισμός του πανεπιστημιακού ασύλου είναι η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, δικαίωμα σεβαστό και ηθικά ιερό - μέχρι και τον Κουφοντίνα έχουμε φιλοξενήσει… Δεν έχω το δικαίωμα να εμποδίσω κανέναν, αν υποβληθεί ένα αίτημα για να μιλήσει κάποιος, λαμβάνει την έγκρισή μου. Το να μπαίνουν, όμως, μέσα εγκληματίες με κίνδυνο να σκοτώσουν τους φοιτητές μου, αυτό είναι κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Στο πανεπιστήμιο δεν γίνεται περίθαλψη εγκλήματος. Εμείς βγάζουμε πολίτες, όχι αλήτες! Τα προβλήματα αυτών των εγκληματιών, που εισέβαλαν ξεκινούν από τις οικογένειές τους, που δεν έχουν κάτσει από πάνω να κοιτάξουν τα παιδιά τους».

«Το περιστατικό αυτό δείχνει να είναι άλλης ποιοτικής τάξης από τα συνήθη έκτροπα», δηλώνει ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου. «Κατεγράφησαν άνθρωποι ‘περιποιημένοι’, με ευπρεπή ρούχα – καμία σχέση, δηλαδή, με περιθωριακούς, οι οποίοι μπορεί να πρωταγωνιστούν σ’αυτές τις περιπτώσεις, ταλαιπωρημένοι ή ρακένδυτοι. Η συγκεκριμένη καταδρομική ομάδα είχε ικανό εξοπλισμό, πτυσσόμενα ρόπαλα. Δεν προσιδιάζουν σ’αυτούς, που συνήθως κρατούν στα χέρια καμιά μολότωφ ή μπαστούνια. Έμοιαζαν να κινούνται επί τη βάση μεγάλου συντονισμού και σχεδίου. Πήγαν εντελώς απρόκλητα, ούτε προηγήθηκε η ανταλλαγή λεκτικών αψιμαχιών για να ‘ξεφύγει’ η κατάσταση. Οι ενέργειές τους ήταν απόλυτα στοχευμένες και προφανώς προμελετημένες. Η συμπεριφορά των δραστών παραπέμπει σε μίας άλλης τάξης γεγονότα, που ξεφεύγουν από τον ορίζοντα του ‘αναμενόμενου’», υπογραμμίζει ενώ ο ίδιος το αποδίδει σε «πρόθεση να βάλουν κατά του δημόσιου πανεπιστημίου».

Δγμογλίδου για Νομική: «Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει προσπάθεια να αλλάξουν τα πανεπιστήμια» (βίντεο)

 

Η δε συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είχε καμία πολιτική χροιά, καθώς ήταν ‘Ημέρες Καριέρας’, αποτυπώνοντας τη στόχευση του πανεπιστημίου για ‘άνοιγμα’ προς την κοινωνία και ‘διάλογο’ – «είναι επιδίωξή μας να έχουμε ανοιχτές γέφυρες με το κοινωνικό σύνολο, ‘συζήτηση’ μαζί της, ώστε να ‘αλληλο-εμπλουτιζόμαστε. Την ίδια στιγμή, δεχόμαστε και την καλοπροαίρετη κριτική, ασφαλώς», συνεχίζει ο Καθηγητής Χριστοδούλου, σημειώνοντας ωστόσο ότι «το να είμαστε ‘ανοιχτοί’ στην κοινωνία, δεν σημαίνει ότι διαπραγματευόμαστε σε καμία περίπτωση το ζήτημα της ασφάλειας».

«Γνωρίζω όλα τα παιδιά προσωπικά, έρχονται και μου ζητούν άδεια για τις εκδηλώσεις τους. Είναι παιδιά με επίπεδο, καλλιεργημένα, ανεξαρτήτως παράταξης στην οποία μπορεί να ανήκουν», αναφέρει ο κ. Ηρειώτης, ο οποίος ήταν μεταξύ των ομιλητών της βραδιάς, όπως ήταν και η πρόεδρος του Τμήματος, κ. Σελλά, ο αντιπρόεδρος του Τμήματος, τακτικός Καθηγητής Γιάννης Σαριδάκης, οι ομότιμοι Καθηγητές, Γιάννης Μάζης και Νικόλαος Μαραβέγιας, μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με το σύστημα ασφάλειας, ο Καθηγητής Ηρειώτης θα πει: «Στο πανεπιστήμιο έχουμε διαδικασία ασφαλείας. Έχουμε κανονισμό ασφαλείας, ο οποίος έχει εγκριθεί από το πανεπιστήμιο – και τώρα, υπό τη νέα Πρυτανεία, έχει ανανεωθεί και χρησιμοποιείται κανονικά. Έχουμε Επιτροπή διαδικασίας ασφάλειας, η οποία συνεδριάζει τακτικότατα, κάθε εβδομάδα. Έχουμε προϊστάμενο ασφάλειας. Η διαδικασία είναι η εξής: μόλις συμβεί ο,τιδήποτε, ο φύλακας ειδοποιεί τον επόπτη. Ο επόπτης ειδοποιεί τον υπεύθυνο ασφαλείας. Κι εκείνος, ειδοποιεί εμένα, που είμαι υπεύθυνος του κτηρίου. Μάλιστα, σε επείγουσες περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, έχω πλήρη εξουσιοδότηση από τον Πρύτανη να καλώ την αστυνομία. Έτσι έγινε και τώρα – αμέσως ενημερώθηκα για το περιστατικό, έδωσα κατευθείαν εντολή να μπει η αστυνομία. ‘Σύστημα ασφάλειας’ σημαίνει πως υπάρχει κανονισμός, πρωτόκολλο. Η διαδικασία είναι καταγεγραμμένη και εγκεκριμένη από το πανεπιστήμιο. Κάμερες δεν υπάρχουν», εξηγεί.

Πού εντοπίζεται, επομένως, το πρόβλημα; Σύμφωνα με τον κοσμήτορα της ΟΠΕ, «το ‘πρόβλημα’ των πανεπιστημίων είναι πως πρόκειται για ‘σχολεία’. Και ‘σχολείο’ σημαίνει ότι κανένα δεν είναι έτοιμο για κάτι εξτρεμιστικό. Για να αποσοβήσουμε κάποιες ‘λογικές’ καταστάσεις, έχουμε τις κατάλληλες διαδικασίες. Κι αν αναρωτηθεί κανείς, στη Σόλωνος που είναι στα Εξάρχεια, δεν περιμένεις εξτρεμιστικές ενέργειες;, θα έλεγα, ότι όσο οι ενέργειες προκαλούνται από φοιτητές, ακόμη και ακραίους, ως τώρα τις διαχειριζόμασταν. Και στην τελευταία κατάληψη, αυτό έγινε όταν μαζί με τη γραμματέα κι έναν υπάλληλο του πανεπιστημίου, βρεθήκαμε απέναντι σε ομάδα αναρχικών … συνεννοηθήκαμε. Φοβάμαι, η ψυχή μου το ξέρει, αλλά προέχει η ασφάλεια των παιδιών και επιπλέον, είμαι και ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών. Έχω υποχρέωση στο γονιό, που μου έχει στείλει το παιδί του, να το προσέχω. Όσο για το πρόσφατο επεισόδιο, δεν θα πω απλώς ότι είναι καταδικαστέο, θα πω ότι είναι έγκλημα».
 

Και πού να πάει η Νομική;

«Η Νομική της Σόλωνος είναι ένας κοινωνικός κυματοθραύστης», διαπιστώνει ο κοσμήτορας της Σχολής, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου. «Κατά καιρούς υπήρξαν προτάσεις από πολύ σοβαρούς πανεπιστημιακούς μίας συνολικής μεταφοράς του Πανεπιστημίου στην Πανεπιστημιούπολη, στου Ζωγράφου, όμως ύστερα από αντιδράσεις, παρέμεινε στο κέντρο. Αν κατέρρεε, ποιες θα ήταν οι συνέπειες για την ίδια αλλά και για την περιοχή; Όχι μόνο ο οικονομικός μαρασμός αλλά οι επιπτώσεις θα ήταν τραγικές και για τον ίδιο τον κοινωνικό ιστό. Επιπλέον, να τονίσω ότι πρόκειται για έναν οργανισμό ‘ζωντανό’, ακόμη και ‘συγκρουσιακό’, που αγκαλιάζει ακόμη και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ των νέων συναδέλφων – σκεφτείτε να μην βρισκόταν υπό ένα καθεστώς παιδείας διαλόγου. Ας μου επιτραπεί να αναδείξω το γεγονός ότι έχουμε κατακτήσει πλέον στη Νομική το προνόμιο μίας ‘διαλεκτικής συμπεριφοράς’ παρά τις αντιπαραθέσεις. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τέτοιου είδους επεισόδια θα είναι αναμενόμενα – αντιθέτως. Περιστατικά, όπως το συγκεκριμένο μας λαβώνουν φυσικά αλλά πάντως δεν μας πτοούν», καταλήγει με τον Κοσμήτορα της ΟΠΕ να συνεχίζει:

«Έχουμε μία εμβληματική, μία ιστορική Σχολή, η οποία έχει μείνει εκεί από επιλογή μας», επισημαίνει ο Κοσμήτορας της ΟΠΕ. «Οφείλουμε να την προστατεύσουμε. Όταν υπάρχουν ανθέλληνες που θέλουν να διαλύσουν την Ακρόπολη, δεν σημαίνει ότι παίρνω την Ακρόπολη και την πάω αλλού. Η Ακρόπολη θα μείνει στο λόφο της και θα κοιτάξω να την προστατεύσω εκεί που βρίσκεται».
 

Η επικοινωνία της υπουργού Παιδείας με τον φοιτητή και οι αποφάσεις της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια

Με τον διδακτορικό φοιτητή, ο οποίος έπεσε θύμα της επίθεσης, συνομίλησε άμεσα τηλεφωνικά και η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του, η υπουργός καταδίκασε απερίφραστα τα επεισόδια και δη την επίθεση προς τον ίδιο. Στη συνέχεια, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση ενώ του δήλωσε ότι ως πολιτική ηγεσία έχει ήδη ζητήσει πλήρη διερεύνηση του περιστατικού από τις αρμόδιες αρχές. Αποτελεί προτεραιότητα, όπως του επεσήμανε στο τηλέφωνο, οι υπαίτιοι αυτών των αποτρόπαιων πράξεων να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, προκειμένου να λογοδοτήσουν.
 

Μετά την άτυπη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 3 Μαΐου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, για το θέμα της ασφάλειας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα με τη συμμετοχή των συναρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, αποφασίστηκε, εντός των επόμενων ημερών, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα μεταφραστούν σε άμεσες πρωτοβουλίες. Η λέξη «κλειδί» των παρεμβάσεων θα είναι «συνέπειες». Τόσο σε ποινικό και πειθαρχικό επίπεδο, όσο και σε αστικό, για τους δράστες.

Παράλληλα θα υπάρχουν συνέπειες και σε μεμονωμένες περιπτώσεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που δεν συμμορφώνονται με την εφαρμογή του νόμου ή αντίστοιχων αποφάσεων. Επιπλέον, η εφαρμογή των Σχεδίων Ασφαλείας από το σύνολο των Πανεπιστημίων καθίσταται επείγουσα. Το δρόμο έχουν δείξει, τόσο οι δεκάδες εκκενώσεις καταλήψεων και οι επιτυχείς επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνέχεια της κατάργησης του ασύλου ανομίας από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα και, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, έχουν υλοποιηθεί σε απόλυτο βαθμό.

Το θέμα της ασφάλειας των ελληνικών πανεπιστημίων, πρόκειται να συζητηθεί και στο πλαίσιο της Συνόδου Πρυτάνεων, η οποία θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, μεταξύ 6 και 9 Μαΐου, στη Χαλκιδική.

Tags
Back to top button