Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σοκ σε Ρωσία και Κίνα-Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν νέο αντι-δορυφορικό σύστημα που θα τεθεί σε λειτουργία το 2025

Η Διαστημική Δύναμη (Space Force) των ΗΠΑ ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία το αντι-δορυφορικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Meadowlands. Αυτήν την στιγμή πραγματοποιεί τις τελικές δοκιμές του συστήματος.

Το Meadowlands είναι σχεδιασμένο να δημιουργεί παρεμβολές σε εχθρικά συστήματα επικοινωνίας διαστημικών οχημάτων αλλά και δορυφόρων. Σε αντίθεση με άλλα παρόμοια συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού 14Ts227 Tobol που χρησιμοποιείται για παρεμβολές σημάτων GPS στην Ευρώπη, το αμερικανικό σύστημα είναι τοποθετημένο σε κινητό σασί.

Τα αντι-δορυφορικά Meadowlands των Αμερικανών αναμένεται να τεθούν και επίσημα σε λειτουργία κάποια στιγμή εντός του 2025. Η αμερικανική εταιρεία L3Harris έχει παράξει 5 μονάδες μέχρι στιγμής, όλες εκ των οποίων θα παραδοθούν στην μονάδα ηλεκτρονικού πολέμου της αμερικανικής Διαστημικής Δύναμης (ονόματι Space Delta 3).

Χάρις στην ικανότητά του να κινείται σε δρόμους, ο αμερικανικός στρατός σκοπεύει να αναπτύξει το Meadowlands σε διάφορες περιοχές, δημιουργώντας συνεχώς ζώνες άρνησης πρόσβασης κατά εχθρικών δορυφόρων. Η Ουάσιγκτον ευελπιστεί αυτή η δυνατότητα να της προσδώσει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα στο μέλλον, τόσο έναντι της Ρωσίας αλλά και της Κίνας.

Οι Δορυφόροι-Στόχοι του

Μάλιστα ένα γνωστό δυτικό μέσο ενημέρωσης ανέφερε ξεκάθαρα πως στόχος των αμερικανικών αντι-δορυφορικών συστημάτων Meadowlands θα είναι ρωσικοί και κινεζικοί δορυφόροι, όπως και άλλα διαστημικά οχήματα και πλατφόρμες της Μόσχας και του Πεκίνου.

Προτεραιότητα της Διαστημικής Δύναμης του Πενταγώνου εκτιμάται πως θα είναι οι στρατιωτικοί δορυφόροι του ρωσικού και κινεζικού υπουργείου άμυνας, διότι αυτοί οι δορυφόροι αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για προγράμματα τόσο εντός όσο και εκτός του πλανήτη μας.

Εύστοχα παραδείγματα αποτελούν οι δορυφόροι Meridian-M και Rodnik-S της Ρωσίας, οι οποίοι χρησιμοποιούνται κυρίως για στρατιωτικές εφαρμογές. Η Ρωσία διαθέτει και τον δορυφόρο Gonets-M, ωστόσο αυτός χρησιμοποιείται για μη στρατιωτικούς σκοπούς. 

Τέλος να αναφέρουμε πως τα αμερικανικά Meadowlands θα μπορούσε να παρεμβάλουν και τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης της Ρωσίας και της Κίνας. Φυσικά μιλάμε για το GLONASS και το BeiDou, συστήματα παρόμοια με το GPS που χρησιμοποιεί σχεδόν όλος ο υπόλοιπος πλανήτης.

 

Tags
Back to top button