Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ-Ρώσοι στρατιώτες εκτελούν εν ψυχρώ Ευρωπαίο εθελοντή του ουκρανικού στρατού

Ένα σοκαριστικό βίντεο αναρτήθηκε πριν λίγες ώρες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Χ), συγκεντρώνοντας ήδη χιλιάδες προβολές στην πλατφόρμα. 

Στο υλικό φαίνονται Ρώσοι στρατιώτες να εκτελούν εν ψυχρώ άντρα που φοράει μόνο παντελόνι σε κάποιο χωράφι στο ρωσο-ουκρανικό πεδίο της μάχης.

Δύο στρατιώτες με αυτόματα πυροβόλα Kalashnikov πυροβολούν τον άντρα από πίσω, ρίχνοντάς τον στον έδαφος όπου τον αποτελειώσαν με περισσότερες σφαίρες.

Σύμφωνα με το Clash Report, τον έγκυρο λογαριασμό που ανάρτησε στο διαδίκτυο το εν λόγω βίντεο, οι Ρώσοι στρατιώτες εκτέλεσαν έναν εθελοντή στρατιώτη με καταγωγή από κάποιο βαλτικό κράτος (Εσθονία, Λιθουανία ή Λετονία). Ο άντρας λέγεται πως κατατάχθηκε εθελοντικά στο στράτευμα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και κατ' επέκταση συμμετείχε στις εν εξελίξει ρωσο-ουκρανικός μάχες.

Βέβαια πολλοί χρήστες εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους κάτω από την δημοσίευση, σχολάζοντας μεταξύ άλλων πως δεν εμφανίστηκε καθόλου αίμα στο βίντεο, πράγμα που μπορεί να υποδεικνύει πως το υλικό είναι ψεύτικο ή επεξεργασμένο. Αν κάτι τέτοιο ισχύει τότε κατά πάσα πιθανότητα το βίντεο αναρτήθηκε ως αντι-ρωσική προπαγάνδα.

Η Ουκρανία Θέλει να Στρατολογήσει 200.000 Άτομα

Σε άλλη πρόσφατη είδηση, οι ουκρανικές αρχές σκοπεύουν να επιστρατεύσουν περίπου 200 χιλιάδες Ουκρανούς πολίτες έως το τέλος του 2024. Η απόφαση πάρθηκε με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του ουκρανικού στρατεύματος στο πεδίο της μάχης έναντι των πολλών περισσότερων Ρώσων στρατιωτών.

Όπως έχουμε τονίσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία είναι πολύ κρίσιμη για το Κίεβο. Οι Ρώσοι προελαύνουν με πρωτοφανείς ρυθμούς και αυτό ανησυχεί τόσο το Κίεβο όσο και τους Δυτικούς συμμάχους του.

Παρά την ενεργά οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη που λαμβάνει ο ουκρανικός στρατός από τις δυτικές χώρες, τα πράγματα ολοένα και χειροτερεύουν για τις ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονιέτσκ. Οι Ουκρανοί στρατηγοί αναφέρουν πως για να βελτιωθεί η κατάσταση στο μέτωπο είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που πολεμούν σε αυτό.

Ρωσικά μέσα από την πλευρά τους σχολίασαν την είδηση, λέγοντας πως είναι αδύνατο να καταφέρει το Κίεβο να στρατολογήσει 200.000 ανθρώπους μέσα στους επόμενους 3 μήνες. 

Μία λύση είναι να επιστρατεύονται όλοι οι Ουκρανοί άντρες άνω των 20 ετών, πρότεινε ένας Ουκρανός βουλευτής σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

 

Tags
Back to top button