Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Σχέσεις καλής γειτονίας»: Νέα τουρκική NAVTEX «βλέπει» δικιά της «υφαλοκρηπίδα» μεταξύ Χίου και Λέσβου

Σοβαρό ζήτημα δημιουργήθηκε με την έγερση αξιώσεων της Άγκυρας ακόμη και σε περιοχή μεταξύ της Χίου και της Λέσβου, δηλώνοντας ότι στην περιοχή αυτή είναι τουρκική υφαλοκρηπίδα και οι όποιες έρευνες πρέπει να συντονίζονται από τις τουρκικές Αρχές, λίγες ημέρες πριν από την συνάντηση Γεραπετριτη – Φιντάν και με αφορμή έρευνες για πόντιση καλωδίου.

Πώς η αντιπαλότητα Ερντογάν με Γκιουλέν διαμόρφωσαν την Τουρκία του σήμερα - Πότε και γιατί «χώρισαν οι δρόμοι τους»


Ο Ελληνικός Σταθμός της Λήμνου εξέδωσε στις 18 Οκτωβρίου NAVTEX για ερευνητικές εργασίες για εγκατάσταση καλωδίου μεταξύ Χίου και Λέσβου από το πλοίο O/V AEGAEO, για το διάστημα 20 - 25 Οκτωβρίου.

Χθες το βράδυ οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν NAVTEX με την οποία δηλώνουν ότι ορισμένες περιοχές των ερευνών του ελληνικού σκάφους εμπίπτουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο «τα όρια της οποίας μένει να καθοριστούν από τα παράκτια κράτη». Η Τουρκική NAVTEX υποστηρίζει ακόμη ότι η περιοχή ανήκει σε ζώνη τούρκικης θαλάσσιας αρμοδιότητας και όλες οι έρευνες θα πρέπει να συντονίζονται από τις τουρκικές Αρχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τουρκία επαναλαμβάνει την πρακτική που ακλούθησε στην Κάσο, καθώς ενώ οι έρευνες για την πόντιση καλωδίων και η ίδια η πόντιση καλωδίων είναι ελεύθερη στα διεθνή ύδατα, χρησιμοποιεί τις έρευνες του ελληνικού πλοίου για να εγείρει θέμα τουρκικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, όπου φυσικά δεν υπάρχει οριοθέτηση και συγχρόνως να διεκδικήσει αρμοδιότατα έκδοσης NAVTEX για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή αυτή μεταξύ των δυο ελληνικών νησιών.

Οι κινήσεις αυτές της Τουρκίας δείχνουν ότι εντελώς λανθασμένα θεωρεί πως το ήπιο κλίμα σημαίνει και αποχή από άσκηση οποιωνδήποτε δραστηριοτήτων στο Αιγαίο, ακόμη και αυτών που επιτρέπονται από το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο αποτελεί πλέον εθιμικό Δίκαιο.

Tags
Back to top button