Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σκέψεις του Βαρθολομαίου να δώσει αυτοκεφαλία στην Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας

Το ενδεχόμενο να δώσει αυτοκεφαλία στην Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας και τον Μητροπολίτη Ονούφριο εξετάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι πιθανό να δώσει αυτοκεφαλία στηνΚανονική Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, ανέφερε εκκλησιαστική πηγή προσκείμενη στο Φανάρι.

«Η αυτοκεφαλία δεν θα δοθεί στον Φιλάρετο. Δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις. Στη δήλωση της 11ης Οκτωβρίου απλά ήρθη το ανάθεμα σε αυτόν. Μόνο αυτό και τίποτα περισσότερο», ανέφερε η πηγή.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή καμία εκκλησία δεν αναγνώρισε την απόφαση της Κωνσταντινούπολης για τον Φιλάρετο και τον Μακάριο.

«Αφού ο Πατριάρχης Αλέξιος Β 'ανακοίνωσε το ανάθεμα στον Φιλάρετο, αυτός έκανε έκκληση προς το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης έξι φορές ζητώντας να ‘'θεραπευτεί το σχίσμα''. Το Πατριαρχείο του απαντούσε για 25 χρόνια: ΄΄Δεν μπορώ να κάνω τίποτα επειδή ανήκετε στο Πατριαρχείο Μόσχας''. Δεν είχε αναγνωριστεί από καμία εκκλησία, θεωρήθηκε σχισματικός. Τώρα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκρινε απαραίτητο να του απαντήσει, να άρει τη σχισματική ταυτότητα από τον Φιλάρετο. Αυτό ήταν λάθος. Τώρα το Πατριαρχείο έχασε έδαφος», δήλωσε χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη πηγή.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία εκκλησία στο πλευρό του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Εάν το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης προχωρήσει περαιτέρω με αυτήν την απόφαση, θα αποδυναμωθεί κι άλλο», πρόσθεσε.

«Τώρα, αν μιλάμε για την αυτοκεφαλια, θα δοθεί στον Ονούφριο, εάν τη δώσουν, θα τη δώσουν στον Μητροπολίτη Ονούφριο και θα τον αφήσει να κάνει ό, τι θεωρεί αναγκαίο. Ωστόσο, ο Ονούφριος δεν το ζήτησε, δεν το ήθελε αυτό δεν το επιδίωξε», κατέληξε η πηγή.

Tags
Back to top button