Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σκάνδαλο"μεγατόνων" στην Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος: Ιερείς υπεξαίρεσαν 3 εκατ. και έκαναν ξέπλυμα σε νυχτερινά κέντρα

Τρία εκατομμύρια ευρώ φαίνεται να διακινήθηκαν παρανόμως από τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος και να κατέληξαν στις τσέπες επιχειρηματιών νυχτερινών κέντρων της Πελοποννήσου.

Αυτό διαπίστωσε η έρευνα της Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, η οποία διενεργήθηκε υπό άκρα μυστικότητα τους τελευταίους μήνες. «Καμπανάκι» χτύπησαν κάποιες τραπεζικές συναλλαγές μεγάλων χρηματικών ποσών που κρίθηκαν ύποπτες.

Μετά από ενδελεχή έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής, φαίνεται πως δύο ιερείς, που κατέχουν θέσεις στην ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας και είχαν πρόσβαση τα τελευταία επτά-οκτώ χρόνια στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Εκκλησίας, τροφοδοτούσαν λογαριασμούς πέντε επιχειρηματιών, οι οποίοι με τη σειρά τους επένδυαν τα χρήματα σε νυχτερινά κέντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ύποπτες κινήσεις άρχισαν  πριν από 7-8 χρόνια οταν μεγάλα χρηματικά ποσά διακινούνταν από συγκεκριμένους λογαριασμούς που χειρίζονταν οι δύο ιερείς  και κατέληγαν σε λογαριασμούς συγκεκριμένων ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων με αποτέλεσμα να φαίνονται ως επενδύσεις σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος διαπίστωσε ότι είχαν υπεξαιρεθεί από τα ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας  3 εκατομμυρια,  ευρώ που οδήγησαν αρχικά στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δυο ιερέων και στη συνέχεια εντοπίστηκαν οι  επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων στους λογαριασμούς των οποίων γίνονταν οι καταθέσεις. 

 Μάλιστα, το τελευταίο ποσό ύψους 50 χιλιάδων ευρώ διακινήθηκε πριν από μερικές μέρες. 

Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία 5 επιχειρηματιών

Με εντολή του επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη, διατάχθηκε η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων των πέντε επιχειρηματιών.

Παράλληλα, διαβιβάστηκε το πόρισμα της Αρχής στις εισαγγελικές αρχές της έδρας της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να ελέγξει για το κακούργημα της υπεξαίρεσης τους δύο ιερείς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τους ιδιώτες- επιχειρηματίες των νυκτερινών κέντρων.

Μάλιστα ο ένας εκ των επιχειρηματιών είχε και στο παρελθόν σοβαρή εμπλοκή με ποινικά κολάσιμες πράξεις, η οποία σχετιζόταν και πάλι με το χώρο της Εκκλησίας, όχι όμως της Καθολικής.

Ήδη για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί από την Αρχή και η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό.
 

Tags
Back to top button