Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συζυγοκτονία 68χρονου στην Κέρκυρα: Πριν 3 χρόνια η πρώτη αναφορά για κακοποίηση κι υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

«Η οικογένεια είχε απασχολήσει ξανά με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και παραμέλησης ανηλίκου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού μετά τη δολοφονία του 68χρονου από την 49χρονη σύζυγό του στην Κέρκυρα.

Το Χαμόγελο, στις 19/07/2021 έλαβε αναφορά, η οποία εστάλη στην Εισαγγελία, για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα, για παραμέληση και για ψυχολογική κακοποίηση της ανήλικης.

Σοκ στην Κέρκυρα: Η γυναίκα του 68χρονου ομολόγησε τη δολοφονία του


Στις 11/05/2022 απέστειλε «κατεπείγουσα» αναφορά στην Εισαγγελία μετά από περιστατικό που συνέβη στις 10/05/2022 όπου είχε ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς η μητέρα είχε καταναλώσει αλκοόλ και η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι.

«Για ακόμη μια φορά, ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' ενημερώνει ότι αρμόδιοι για τη διερεύνηση αναφορών κακοποίησης/παραμέλησης είναι οι Αρμόδιες Αρχές. Για κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά και κάθε αναφορά να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και να μην είναι υπόθεση ενός» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Με αφορμή το τραγικό περιστατικό της σύλληψης 49 χρονης γυναίκας για την δολοφονία 68 χρονου με τον οποίο είχαν μία κόρη 11 ετών στην Κέρκυρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» :

Στις 19/07/2021 έλαβε αναφορά η οποία στάλθηκε στην Εισαγγελία για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα, για παραμέληση και για ψυχολογική κακοποίηση της ανήλικης.

Στις 11/05/2022 απέστειλε "Κατεπείγουσα" αναφορά στην Εισαγγελία μετά από περιστατικό που συνέβη στις 10/05/2022 όπου είχε ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς η μητέρα είχε καταναλώσει αλκοόλ και η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι.

Για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για τη διερεύνηση αναφορών κακοποίησης/παραμέλησης είναι οι Αρμόδιες Αρχές. Για κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά και κάθε αναφορά να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και να μην είναι υπόθεση ενός». 

Η ομολογία της δολοφονίας 

Στην ομολογία πως σκότωσε τον σύζυγό της με μαχαίρι προχώρησε νωρίτερα - όπως είχε μεταδώσει το protothema.gr- η σύζυγος του 68χρονου, που εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι τουστην Κέρκυρα.

Ακόμα οι λόγοι που οδήγησαν στο έγκλημα δεν έχουν γίνει γνωστοί, ωστόσο το ζευγάρι είχε απασχολήσει κατά καιρούς τις Αρχές για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, κάτι που έκανε τους αστυνομικούς να θέσουν από την αρχή τη σύζυγο του θύματος στο επίκεντρο της έρευνας.

Ειδικότερα τα περαστικά ενδοοικογενειακής βίας ήταν τρία. Το πρωτο το 2022 όταν ο άνδρας έκανε μήνυση στη σύζυγο για ενδοοικογενειακή βία, και τα άλλα δυο το 2024 τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο με μηνύσεις και των δυο.

Στο μεταξύ, έπειτα από αστυνομικές έρευνες κοντά στο σπίτι της οικογένειας εντοπίστηκαν τόσο ρούχα της 11χρονης κόρης τους με αίμα, όσο και το όπλο του εγκλήματος, ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης.

Ένα τραύμα και βαθύ είδε ο ιατροδικαστής

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του protothema.gr, από την ιατροδικαστική έρευνα που έκανε στο σημείο ο ιατροδικαστής Κέρκυρας κ. Ιωάννης Αϊβατίδης, διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε ένα τραύμα από νύσσον και τέμνον όργανο, το οποίο εντοπίζεται στην αριστερή υποκλείδια χώρα (κάτω από την κλείδα).

Το τραύμα μάλιστα είναι αρκετά βαθύ και φέρερται να προέρχεται από μαχαίρι οικιακής χρήσεως (ίδιο με αυτό που ανευρέθη από τους αστυνομικούς), ενώ ο θάνατος του άνδρα επήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, από αιμορραγία εσωτερική και εξωτερική.

Tags
Back to top button