Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«Συνωστισμός» για την ηγεσία του CDU μετά την αποχώρηση της Μέρκελ

Η Αγγελα Μέρκελ αποφάσισε να εγκαταλείψει την προεδρία του κόμματός της, προετοιμάζοντας την διαδοχή της, την επομένη μίας ακόμη ήττας σε τοπικές εκλογές.

«Αυτή είναι η τελευταία μου θητεία», είπε, προσθέτοντας ότι μετά το 2021 δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει άλλο πολιτικό αξίωμα.

Αποφάσισα επίσης να επιτρέψω στην Χριστιανοδημοκρατική Ενωση να προετοιμάσει την διαδοχή μου, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι θα επιλέξει τον (ή την) διάδοχό της.

Η Αγγελα Μέρκελ εξήγησε ότι οι αποφάσεις της έχουν ως στόχο να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να επικεντρωθεί στους μελλοντικούς της στόχους.

Παραδεχόνενη ότι τα εκλογικά αποτελέσματα στην Βαυαρία και την Εσση ήταν απογοητευτικά, η Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου έτους.

Συνωστισμός αναμένεται για την ηγεσία του CDU με τους υποψηφίους να έχουν κάτι περισσότερο από ένα μήνα στη διάθεσή τους μέχρι το συνέδριο του κόμματος στις αρχές Δεκέμβρη.

Ήδη η γενική γραμματέας του CDU Ανεγκρέτ Κραμπ- Κάρενμπάουερ (κεντρική φωτογραφία) έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να θέσει υποψηφιότητα στη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος τον Δεκέμβριο. Η ίδια αποτελεί την επιλογή της Μέρκελ για τo ''δαχτυλίδι'' της διαδοχής ωστόσο έχει το μειονέκτημα ότι θεωρείται άπειρη.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, επικριτής της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, δήλωσε ότι επιθυμεί να την διαδεχθεί στην ηγεσία του της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), σύμφωνα με πηγές από το κόμμα.

Ο 38χρονος Σπαν ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία του CDU στη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης των ανώτερων στελεχών του κόμματος στο Βερολίνο.

Σταθεροί υποψήφιοι θα πρέπει να θεωρούνται ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς και η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα βον ντερ Λάιεν.

Tags
Back to top button