Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Το lockdown και... η βόλτα στην Πάρνηθα

«Ήταν λάθος μου που φωτογραφήθηκα στην Πάρνηθα», είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή του μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.

«Έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις για το τι δεν θα ανοίξει.(…) Και το κάνουμε γιατί δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την πτώση των κρουσμάτων. Η καραντίνα δεν ήταν τόσο αυστηρή σε σχέση με τον Μάρτιο. Υπάρχει και μια κούραση του κόσμου, το καταλαβαίνω. Οι πολίτες είναι σε ένταση, αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο να είναι περιορισμένος στο σπίτι του. Θα πάρουμε τις αποφάσεις για το λιανεμπόριο στα τέλη της εβδομάδας, ελπίζουμε να ανοίξουμε κάποια, αλλά δεν μπορώ να δώσω άλλες λεπτομέρειες. Δεν είναι μόνο τα κρούσματα, αλλά και οι πιέσεις στο Σύστημα Υγείας. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ στενάχωρο, να μετατρέπεται το δελτίο θανάτων σε στατιστική. Πίσω από κάθε θάνατο κρύβεται μια οικογένεια. Για να ανοίξουμε χρειαζόμαστε μια αποσυμφόρηση στο σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στον ορίζοντα η αισιοδοξία του εμβολίου, αλλά για να πετύχουμε το μαζικό αποτέλεσμα χρειάζονται πολλοί μήνες».

Για το άνοιγμα της διασκέδασης, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Έχουμε σταθεί δίπλα στους κλάδους αυτούς. Όλες οι ιχνηλασίες μας έδειξαν ότι υπάρχει πρόβλημα μετάδοσης του ιού στη νυχτερινή διασκέδαση. Γι αυτό διαχωρίσαμε τα εστιατόρια με τη νυχτερινή διασκέδαση».

«Αποφεύγω τους ποσοτικούς στόχους. Τα κρούσματα δεν έπεσαν όσο θα έπρεπε. Δυστυχώς τα μέτρα δεν ακολουθήθηκαν με τη συνέπεια που έπρεπε. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. (…)», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστά μέχρι το Πάσχα τα νυχτερινά μαγαζιά ενώ διευκρίνισε πως τα διαχωρίζει από τα εστιατόρια και ο λόγος είναι πως στα νυχτερινά μαγαζιά ο κόσμος έρχεται πιο κοντά για να επικοινωνήσει, φωνάζει άρα είναι και πιο εύκολη η διασπορά του κορονοϊού.

 

Δείτε live τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Περισσότερα σε λίγο...

Tags
Back to top button