Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συνελήφθησαν ο Δελ Πίνιο και ο Μαρτίνες από άνδρες της Αντικατασκοπείας στην Βενεζουέλα

Ο γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι ο Ευολόχιο δελ Πίνιο και ο Νέλσον Μαρτίνες συνελήφθησαν τα ξημερώματα σήμερα. Η σύλληψη των δύο έγινε από άνδρες της Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας του Στρατού (Digecim).

Ο πρώην υπουργός Πετρελαίου και ο πρώην επικεφαλής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA συνελήφθησαν σήμερα, τέσσερις ημέρες αφότου παύθηκαν από τα καθήκοντά τους, στο πλαίσιο της έρευνας ενός σκανδάλου διαφθοράς, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της Βενεζουέλας.

Και οι δύο βρίσκονταν στα σπίτια τους κατά τη στιγμή της σύλληψης. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση, απομακρύνονται συνοδευόμενοι από πάνοπλους πράκτορες ντυμένους στα μαύρα, με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Ο γενικός εισαγγελέας είπε ότι η επιχείρηση αυτή είχε ως στόχο "την εξάρθρωση ενός καρτέλ που έπληξε την πετρελαϊκή βιομηχανία" της Βενεζουέλας, διευκρινίζοντας ότι έχει διατάξει τη σύλληψη άλλων 16 προσώπων. Ορισμένοι από τους καταζητούμενους βρίσκονται στο εξωτερικό.

Οι δελ Πίνιο και Μαρτίνες είχαν υπηρετήσει και οι δύο, σε διαφορετικές περιόδους, ως υπουργοί Πετρελαίου και επικεφαλής της PDVSA. Την Κυριακή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τους απέλυσε, ενισχύοντας την εξουσία του στρατού καθώς ανέθεσε και τα δύο αξιώματα στον στρατηγό Μανουέλ Κεβέδο. Με την ευκαιρία του διορισμού του Κεβέδο, υποσχέθηκε ότι "θα αναδιαρθρώσει πλήρως" την κρατική εταιρεία πετρελαίου.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές της Βενεζουέλας συνέλαβαν τον πρόεδρο της Citgo, θυγατρικής της PDVSA, και πέντε αντιπροέδρους της εταιρείας αυτής που τους κατηγορούν για διαφθορά, σύσταση και συμμορία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Συνολικά, για την υπόθεσηα αυτή έχουν φυλακιστεί τους τελευταίους μήνες περίπου 65 πρόσωπα.

Tags
Back to top button