Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συνελήφθη κατά την επιστροφή του στο Πακιστάν ο καταδικασμένος πρώην πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ και η κόρη του Μαριάμ επέστρεψαν σήμερα στο Πακιστάν και βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης πολλών ετών σε μια κίνηση υψηλού κινδύνου για να κινητοποιήσει το κόμμα του, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν στις 25 Ιουλίου.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Σαρίφ και την κόρη του προσγειώθηκε στην Λαχόρη περίπου στις 8:45, τοπική ώρα (19:45 ώρα Ελλάδας). Και οι δύο καταδικάσθηκαν πριν μια εβδομάδα ερήμην από δικαστήριο για υποθέσεις διαφθοράς. Συνελήφθηκαν στο αεροδρόμιο.

Τον Ιούλιο 2017 το πακιστανικό Ανώτατο Δικαστήριο έβαλε πρόωρα τέλος στην τρίτη πρωθυπουργική θητεία του Σαρίφ, μετά τις αποκαλύψεις για τα πολυτελή ακίνητα που κατείχε η οικογένειά του μέσω υπεράκτιων εταιρειών.

Η πακιστανική δικαιοσύνη απαγόρευσε στη συνέχεια στον ίδιο να ηγείται του κόμματός του, του PML-N, και του απαγόρευσε ισοβίως να συμμετέχει σε οποιεσδήποτε εκλογές. Οι υποστηρικτές του αρνούνται πως έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα και αφήνουν να εννοηθεί πως είναι θύμα συνωμοσίας που εξυφάνθηκε από τον ισχυρό πακιστανικό στρατό.

Το κόμμα PML-N, του οποίου ηγείται τώρα ο αδελφός του, ο Σαχμπάζ Σαρίφ, είναι ένα από τα κύρια κόμματα που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουλίου. Ο κύριος αντίπαλός του είναι το PTI, του οποίου ηγείται ο πρώην πρωταθλητής του κρίκετ Ιμράν Καν.

Tags
Back to top button