Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συνεχίζουν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις του Μαδούρο - Πουλάει στους πολίτες ράβδους χρυσού

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις αποταμιευτικές προσπάθειες των πολιτών, στο πλαίσιο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα, ενώ η χώρα του είναι παραδομένη στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, ο Μαδούρο προχωράει στην πώληση χρυσού.

Το μέτρο πώλησης ράβδων χρυσού προς τους πολίτες θα εφαρμόσει, από τον επόμενο μήνα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, πρόκειται για πιστοποιητικά, τα οποία θα αφορούν σε χρυσό 1,5 γραμμαρίων και 2,5 γραμμαρίων και θα προορίζονται για τους συνταξιούχους, αλλά και άλλους. Οι κάτοχοι των εν λόγω πιστοποιητικών θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν ως πιστωτική γραμμή για να αγοράζουν αυτοκίνητα και άλλα είδη, όπως είπε ο Μαδούρο, σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. 

Ο χρυσός θεωρείται ένας πιο σταθερός τρόπος, προκειμένου οι πολίτες της Βενεζουέλας να μπορέσουν να ενισχύσουν ή να διασώσουν τις αποταμιεύσεις τους που ολοένα και συρρικνώνονται, καθώς ο πληθωρισμός στη χώρα έχει «εκτοξευτεί» σε επίπεδα — ρεκόρ. 

«Βρήκαμε μία φόρμουλα για να προχωρήσουμε προς τον σοσιαλισμό, την ισότητα και την ανάπτυξη των εθνικών παραγωγικών δυνάμεων», δήλωσε ο Μαδούρο. 

Το νέο αυτό μέτρο που δρομολογεί η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έρχεται μετά από μια σειρά αποφάσεων του Μαδούρο, μεταξύ των οποίων και η υποτίμηση κατά 95% του νομίσματος — κόβοντας πέντε μηδενικά από το μπολιβάρ — και η αύξηση κατά 3.000% του κατώτατου μισθού. 

Αρχής γενομένης από τις 11 Σεπτεμβρίου, ο χρυσός θα πωλείται στην τιμή των 3.500 κυρίαρχων μπολιβάρ ή στα 5.800 κυρίαρχα μπολιβάρ, ανάλογα με το βάρος της ράβδου. 

Tags
Back to top button