Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συνεχίζεται η απεργία στη Boeing: Απέρριψαν και νέα πρόταση για αυξήσεις 35% σε μισθούς οι εργαζόμενοι - Ζημιά εκατομμυρίων για την εταιρεία

"Βροχή" οι απολύσεις στην Boeing! Απολύει 17.000 εργαζόμενους ή το 10% του προσωπικού της παγκοσμίως


Το συνδικάτο International Association of Machinists and Aerospace Workers (IAM) δήλωσε ότι το 64% των μελών του ψήφισε κατά της προτεινόμενης συμφωνίας.

Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι της Boeing έχουν συμμετάσχει στην επίσχεση εργασίας, η οποία ξεκίνησε στις 13 Σεπτεμβρίου, μετά την απόρριψη της αρχικής προσφοράς.

Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει την απόρριψη της τελευταίας της προσφοράς.

Είναι η δεύτερη φορά που οι απεργοί εργαζόμενοι απορρίπτουν με ψηφοφορία την προτεινόμενη συμφωνία. Η προηγούμενη προσφορά απορρίφθηκε τον Σεπτέμβριο από το 95% των εργαζομένων.

Λίγες ώρες νωρίτερα, όπως , ο επικεφαλής της Boeing, Κέλι Όρτμπεργκ, προειδοποίησε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε «σταυροδρόμι», καθώς οι ζημίες της εταιρείας εκτοξεύτηκαν σε περίπου 6 δισ. δολάρια.

Ο Όρτμπεργκ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου τον Αύγουστο, δήλωσε ότι εργαζόταν «πυρετωδώς» για τη σταθεροποίηση της εταιρείας, καθώς προσπαθούσε να αποκαταστήσει τη φήμη της, η οποία έχει πληγεί από τις ανησυχίες για την κατασκευή και την ασφάλεια.

Το 2024 εξελίχθηκε σε μία από τις χειρότερες χρονιές για την Boeing.

Στις αρχές Ιανουαρίου εξερράγη στον αέρα μία πόρτα αεροσκάφους, κάτι που θα μπορούσε να μεγάλοι αριθμό θυμάτων. Εν τω μεταξύ, το διαστημικό της πρόγραμμα υπέστη πλήγμα όταν το σκάφος Starliner αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Γη χωρίς να μεταφέρει αστροναύτες.

Η απεργία επιδείνωσε τα προβλήματα, οδηγώντας σε δραματική επιβράδυνση της παραγωγής. Υπολογίζεται ότι κοστίζει περίπου 100 εκατ. δολάρια την ημέρα.

Το τμήμα των εμπορικών αεροσκαφών ανέφερε λειτουργικές ζημίες ύψους 4 δισ. δολαρίων τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ το αμυντικό τμήμα έχασε σχεδόν 2,4 δισ. δολάρια.

Αλλά ακόμη και αν λήξει η απεργία αύριο, η επαναλειτουργία των εργοστασίων της εταιρείας θα είναι δύσκολη και χρονοβόρα.

 

Tags
Back to top button