Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ: Με την διαγραφή Κασσελάκη «φλερτάρουν» οι «87»

Την τροπολογία κατέθεσε πριν λίγο ο Γιάννης Μπουλέκος, μέλος των «87» και της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην απόφαση της σημερινής Κεντρικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία: «Η συνεργασία των προοδευτικών και η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης είναι ομόφωνες αποφάσεις τόσο του 4ου Συνεδρίου αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι Συλλογικές αποφάσεις του κόμματος δεν είναι προϊόν της διαπλοκής ούτε οι σύντροφοι που τις ψήφισαν είναι υπομείνουμενοι από την διαπλοκή.

Το σχέδιο της διαπλοκής είναι να παραμείνει στη διακυβέρνηση του τόπου ο Μητσοτάκης μέχρι το 2031. Άρα το σχέδιο της διαπλοκής το υπηρετεί αυτός που υπονομεύει την ενιαία έκφραση των προοδευτικών δυνάμεων.

Ψυχραιμία ζητά ο Νίκος Παππάς: «Έχουμε πλέον επίσημα υποψηφιότητες»

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς συνέστησε ψυχραιμία, λέγοντας πως πλέον έχουν κατατεθεί επίσημα οι υποψηφιότητες για τις οποίες οι φίλοι του κόμματος περιμένουν να ακούσουν πως θα ενώσουν το κόμμα.

«Πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία. Πλέον έχουμε υποψήφιους προέδρους έχουμε επίσημα κατατεθειμένες υποψηφιότητες και από τους υποψηφίους. Όλοι μας και όλος ο κόσμος που παρακολουθεί το ΣΥΡΙΖΑ όλος ο προοδευτικός κόσμος περιμένει να ακούσει πώς θα ενώσουν το κόμμα και πώς θα εφαρμόσουν τις συλλογική μας απόφαση για τη συγκρότηση μίας μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συμμαχίας. Εκεί είναι τα πολιτικά επίδικα και πρέπει αυτή η συζήτηση να γίνει δημόσια και όσες φορές χρειαστεί».

Κατέθεσε την υποψηφιότητα του, μέσω Τζάκρη, ο Στέφανος Κασσελάκης

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης, κατέθεσε τελικά, πιεζόμενος και από τις εξελίξεις, την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Θοεδώρας Τζάκρη, καθώς ο ίδιος δεν ήταν παρών.

Η υποψηφιότητα συνοδεύεται από 87 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής, αριθμός που σύμφωνα με τις δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη είναι συμβολικός, «όσοι και αυτοί που τον ανέτρεψαν». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης πως «ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν το καινούργιο να γεννηθεί. Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνία να εκλέξει παμψηφεί τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, από την πρώτη Κυριακή».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη, που κάλεσε την Θεοδώρα Τζάκρη «να ανακαλέσει τις εμπρηστικές της δηλώσεις», ενώ υποστήριξε ότι υποψηφιότητα μέσω αντιπροσώπου δεν είναι δυνατή.

Αμέσως μετά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση τα μέλη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, καταγγέλοντας τη διαδικασία.

Πολεμικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Θ. Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα και το πόθεν έσχες του Κασσελάκη - Αποχωρήσεις από την ΚΕ

Νωρίτερα δημιουργήθηκε ένταση στην συνεδρίαση , με αφορμή την απόφαση του προεδρείου να δοθεί ο λόγος στους υποψήφιους προέδρους, με δεδομένη την απουσία Κασσελάκη.

Μέλη της ΚΕ, όπως ο Θανάσης Οικονόμου και η Μαρία Καλουδιωτη, μάλιστα ζήτησαν να λάβουν το λόγο ως υποψήφιοι πρόεδροι. Από την αίθουσα αποχώρησαν προσωρινά τα κασσελακικα μέλη της ΚΕ διαμαρτυρομενα για τη διαδικασία ομιλιών των υποψηφίων προέδρων χωρίς να έχει καταθέσει επισήμως κανείς άλλος πέρα από τον Παύλο Πολάκη.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ο οποίος ανέφερε ότι «κανένας που πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία» και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους γύρω από τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Αν και πως θα υπηρετήσουν τη συλλογικά διατυπωμένη θέση για προοδευτική εκλογική συνεργασία. Αν και πως θα ενώσουν το κόμμα. Αν και πως θα προχωρήσουν τον μετασχηματισμό. Αυτά πρέπει να συζητηθούν με δημόσιο και οργανωμένο τρόπο (ντιμπέιτ). Ανοιχτά, ενώπιον του λαού. Και μία και δύο και τρεις φορές. Με την εγγύηση του κόμματος».

Θεοχαρόπουλος: «Η τοξικότητα πλέον έχει ονοματεπώνυμο, Στέφανος Κασσελάκης»

Σκληρή γλώσσα κατά του Στέφανου Κασσελάκη, χρησιμοποίησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά την τοποθέτηση του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το σχέδιο πολιτικής απόφασης είναι ένα κείμενο που είναι προωθητικό και πολιτικά και προγραμματικά. Δυστυχώς δεν το υποστηρίζει όπως φαίνεται ο πρώην πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης με βάση όσα υποστήριξε στο βίντεο χθες (για προοδευτικό χώρο, διαπλοκή κ.ά)», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες.

Σημείωσε ότι «προσβλητικές αναφορές για πραξικοπήματα, εκτροπές, χούντες, διαπλοκές δεν έχουν καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι δυνατόν να ακούγονται εδώ». Κατά πληροφορίες, ο ίδιος μαζί με τον Κώστα Ζαχαριάδη κατέθεσαν τροπολογία για το ζήτημα των προσβλητικών αναφορών αυτών προκειμένου να συμπεριληφθεί στην απόφαση της ΚΕ.

«Ακούστηκαν και σήμερα κατηγορίες ότι δεν είναι δημοκρατικό το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Είναι δυνατόν; Ο μόνος που το αμφισβήτησε εμπράκτως με τις πράξεις του αυτό είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που είχε προχωρήσει σε τακτικές δολοφονίας χαρακτήρων, στοχοποίηση, κατασκευή εσωτερικών εχθρών κ.α. Κατηγορεί ο Στέφανος Κασσελάκης την Κ.Ε. για τις αποφάσεις της, η οποία ήταν η ίδια μέχρι το καλοκαίρι που ψήφιζε τις προτάσεις του ίδιου. Όταν τον καταψήφισε έγινε απονομιμοποιημένη! Τέτοια αντίληψη περί Δημοκρατίας», είπε.

Υποστήριξε ότι «όλα αυτά δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα συλλογικά από το κόμμα», προτείνοντας «για αυτό να αποφασίσουμε σήμερα τα εξής με προσθήκη στην σημερινή απόφαση: ‘Προσβλητικές αναφορές σε βάρος στελεχών, μελών και του ίδιου του κόμματος για δήθεν εξυπηρέτηση σχεδίων της διαπλοκής, είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Τραυματίζουν την ενότητα του κόμματος, προσβάλλουν την προσωπικότητα των μελών και είναι αντίθετες με τις καταστατικές και θεμελιώδεις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία'».

Ο κ. Θεχοαρόπουλος τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ οφείλει και θα προχωρήσει μπροστά», προσθέτοντας ότι «η βάση θα καταψηφίσει τον Στέφανο Κασσελάκη και θα εκλέξει νέα ηγεσία. Μακριά από την τοξικότητα και την εσωστρέφεια. Και με δύο στόχους την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και την απεύθυνση για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία».

Tags
Back to top button