Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενδέχεται να συναντηθούν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, δύο μήνες μετά την τελευταία τους επαφή στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι κύριοι Τσίπρας και Ερντογάν δεν αποκλείεται να έχουν κατ’ ιδίαν επαφές στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, στο επίκεντρο των συνομιλιών δεν αποκλείεται να βρεθούν οι κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο και ειδικότερα το ζήτημα των πρόσφατων περίεργων «ναυμαχιών» που προκάλεσαν Τούρκοι ψαράδες μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον συνιστούν καθημερινό φαινόμενο οι απαράδεκτες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων του καθεστώτος Ερντογάν, τόσο με φόντο το Αιγαίο όσο και για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Άγκυρα επιμένει στη διεκδίκηση ενεργειακών κοιτασμάτων τόσο εντός της κυπριακής ΑΟΖ όσο και στη βορειοανατολική πλευρά των Κατεχομένων.

Μείζον θέμα αποτελεί και η τύχη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που διέφυγαν στην Ελλάδα αμέσως μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στη γείτονα, στις 15 Ιουλίου 2016.

Σημειώνεται πως εδώ και αρκετό καιρό, πολλά στελέχη της κυβέρνησης Ερντογάν, με «πρώτα βιολιά» τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον εκπρόσωπο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ, καταφέρονται με «εμπρηστικές» αναφορές εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης για το θέμα αυτό.

Κατά τα λοιπά, η συνάντηση των κυρίων Τσίπρα – Ερντογάν πραγματοποιείται ένα μήνα μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠ.ΟΠ. λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, από τις φυλακές της Αδριανούπολης, όπου και κρατούνταν για περισσότερους από πέντε μήνες.

Tags
Back to top button