Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συνάντηση Ν. Βούτση με τον υπουργό Γεωργίας της Ινδίας - Στο επίκεντρο εμπόριο και τουρισμός

Τη δυνατότητα της περαιτέρω αναβάθμισης των άριστων σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας στους τομείς του εμπορίου, των αγροδιατροφικών προϊόντων, του τουρισμού, αλλά και των προσπαθειών για τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης, προέβαλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, υποδεχόμενος σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο τον Ινδό υπουργό Γεωργίας, Gajendra Singh Shekhawat.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι με την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στην Ινδία δόθηκε ιδιαίτερη ώθηση στις σχέσεις Ελλάδας-Ινδίας, αλλά και στις συμφωνίες που πρέπει να προωθηθούν, καθώς και μέσω της δράσης τής κοινής διυπουργικής επιτροπής, όπου προΐστατο από την πλευράς της Ελλάδας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Στη διυπουργική επιτροπή ετέθησαν τα ζητήματα και των εκκρεμουσών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και της συμφωνίας της Ινδίας με το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να επιταχυνθεί. Η Ινδία αποτελεί μία παγκόσμια δύναμη, διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο και αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στο μέλλον του λαού της» τόνισε ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας ότι «μετέχει στους G20, στους BRICS, στον Οργανισμό Συνεργασίας Σαγκάης και πρέπει και ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάποια στιγμή, όπως επιθυμεί να γίνει».

Από την πλευρά του, ο κ. Shekhawat εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή του στο ελληνικό Κοινοβούλιο γιατί, όπως είπε, η Ελλάδα εκπροσωπεί την αρχαιότερη δημοκρατία στον κόσμο και η Ινδία τη μεγαλύτερη. «Η Ινδία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο και θα θέλαμε να εργαστούμε για την εδραίωση της ειρήνης και του πολιτισμού, καθώς και για τη μη διάδοση της ριζοσπαστικοποίησης, γιατί και η Ινδία είναι θύμα της τρομοκρατίας και ιδιαίτερα της διασυνοριακής τρομοκρατίας» επισήμανε ο Ινδός υπουργός, υποστηρίζοντας ότι στόχος της επίσκεψής του είναι η αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων και μία επωφελής συμφωνία για τις δύο χώρες.

«Και η δική μου επίσκεψη συμβάλλει στην επιτυχία της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Ινδίας στην Ελλάδα. Όλες αυτές οι επισκέψεις και ανταλλαγές απόψεων θα συμβάλλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των ήδη εξαιρετικών σχέσεών μας» συμπλήρωσε.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Ινδός υπουργός Γεωργίας παρέστη στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, ενημέρωσε τους βουλευτές για τη συνεργασία Ελλάδας-Ινδίας στον αγροτικό τομέα, ενώ ο κ. Shekhawat απάντησε σε ερωτήσεις των βουλευτών μελών της Επιτροπής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button