Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συναγερμός στο Πεκίνο! Οι ΗΠΑ έστειλαν τα νέα τους αντιβαλλιστικά συστήματα Typhon στο κατώφλι της Κίνας για πρώτη φορά (Εικόνες)

πως ο αμερικανικός στρατός έχει αποστείλει στοιχεία του νεότερου επίγειου πυραυλικού συστήματος ονόματι Typhon για πρώτη φορά εκτός της αμερικανικής επικράτειας και συγκεκριμένα στις Φιλιππίνες. Σε αυτό το ασιατικό νησιωτικό κράτος τα αμερικανικά συστήματα Typhon θα λάβουν μέρος σε διεθνείς στρατιωτικές ασκήσεις. 

Το σύστημα Typhon μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους κρουζ τύπου Tomahawk και πυραύλους πολλαπλού σκοπού τύπου SM-6. Ο πύραυλος SM-6 είναι ένας πανίσχυρος πύραυλος, ο οποίος λειτουργεί ως αντιβαλλιστικό όπλο προστατεύοντας σημαντικούς στόχους του αμερικανικού στρατού. Γιατί όμως οι Αμερικανοί στέλνουν τόσο ισχυρά πυραυλικά συστήματα στο κατώφλι της Κίνας;

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Οι Ασκήσεις των Typhon Είναι Μόνο η Αρχή

Οι ασκήσεις των αμερικανικών Typhon στις Φιλιππίνες είναι μόνο η αρχή του αμερικανικού σχεδίου. Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να παρατάξει μόνιμα αυτά τα στρατηγικά συστήματα στο κράτος, γεγονός που αυξάνει την ένταση με την γειτονική Κίνα. Η άφιξη των Typhon στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αποτροπής στο Πεκίνο για τις δυνατότητες του αμερικανικού στρατού στην Ασία.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πόσες συστοιχίες Typhon θα στείλει η Ουάσιγκτον στις Φιλιππίνες για να συμμετάσχουν στην διεθνή στρατιωτική άσκηση Salaknib 24. Ξέρουμε ωστόσο πως κάποια συστήματα έχουν φθάσει ήδη στην χώρα με την βοήθεια αμερικανικών μεταγωγικών τύπου C-17A. Είναι η πρώτη φορά που αερομεταφέρεται σύστημα Typhon. Χρειάστηκαν περισσότερες από 15 ώρες για να φθάσει αυτό το βαρύ σύστημα στις Φιλιππίνες, περίπου 13.000 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο αναχώρησης του μεταγωγικού.

Μία ολοκληρωμένη συστοιχία Typhon αποτελείται από 4 εκτοξευτές, ένα όχημα διοίκησης και άλλα υποστηρικτικά οχήματα και εξοπλισμό. 

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην συνεργασία μας με τις Φιλιππίνες, τον παλαιότερο σύμμαχό μας στην περιοχή» δήλωσε ο Αμερικανός ταξίαρχος Μπέρναρντ Χάρινγκτον, προσθέτοντας πως «αυτό το βήμα δημιουργεί νέες ευκαιρίες συνεργασίας για την διμερή μας εκπαίδευση και ετοιμότητα».

«Πόρτα» Μπάιντεν σε Νετανιάχου: «Δεν πρόκειται να σας βοηθήσουμε να εκδικηθείτε το Ιράν-Είστε ήδη οι κερδισμένοι»

Ακόμη και η αποστολή ενός εκτοξευτή Typhon στις Φιλιππίνες είναι μία στρατηγική κίνηση για τον αμερικανικό στρατό. Όπως προαναφέραμε το σύστημα μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους κρουζ Tomahawk (αντιπλοϊκές εκδόσεις και εκδόσεις επίγειων επιθέσεων) και πυραύλους SM-6.

Οι πύραυλοι SM-6 σχεδιάστηκαν πρωτίστως για χρήση κατά εχθρικών εναέριων στόχων, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων, ωστόσο όταν εκτοξεύονται από ένα σύστημα Typhon ο κύριος ρόλος τους είναι να πλήττουν εχθρικούς στρατηγικούς στόχους σε έδαφος και θάλασσα, όπως συστήματα αεράμυνας και κέντρα διοίκησης. Λέγεται ότι μπορούν να αναχαιτίσουν και εισερχόμενες υπερ-υπερηχητικές απειλές κατά το τερματικό στάδιο πτήσης τους, γεγονός που καθιστά τα συστήματα πραγματικά υπερόπλα.

 

Tags
Back to top button