Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συναγερμός στην Αλβανία: Πλοίο με φορτίο εκρηκτικών για το Ισραήλ κατέπλευσε μυστικά στο Δυρράχιο - Παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις προειδοποιεί η Διεθνής Αμνηστία

Μια φορτηγίδα με ύποπτο φορτίο στρατιωτικών εκρηκτικών, προοριζόμενη για το Ισραήλ, φωτογραφήθηκε στο λιμάνι του Δυρραχίου από το αλβανικό κανάλι BIRN.

Το πλοίο κατέπλεσε στο λιμάνι της Αλβανίας αφού είχε προηγουμένως απορριφθεί από τη Ναμίμπια και τη Μάλτα, προκαλώντας αντιδράσεις για παραβίαση των διεθνών συμβάσεων από την αλβανική κυβέρνηση.

Η φορτηγίδα "Kathrin", με απενεργοποιημένους τα ραντάρ για 26 ώρες στη θάλασσα του Ιονίου, κατέπλευσε μυστικά στο λιμάνι "Multi Buoy Mooring" του Δυρραχίου το πρωί της Πέμπτης. Είχε ήδη απορριφθεί η είσοδός της στα χωρικά ύδατα της Ναμίμπιας και της Μάλτας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα himara.gr tο πλοίο, μήκους 130 μέτρων, μετέφερε δέκα κοντέινερ και παρατηρήθηκε αγκυροβολημένο δίπλα σε έναν τεράστιο γερανό και ένα δεύτερο σκάφος. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, το φορτίο του πλοίου περιλάμβανε εκρηκτικά, πιθανώς προορισμένα για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ισραήλ, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων αμάχων.

Η Διεθνής Αμνηστία προειδοποίησε ότι η  Αλβανία ενδέχεται να παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις, επιτρέποντας την παραμονή του πλοίου στα χωρικά της ύδατα.

Ο τελευταίος πόλεμος στη Γάζα θεωρείται ο πιο αιματηρός στην ιστορία της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, ξεκινώντας από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, η οποία προκάλεσε την απώλεια περίπου 1.200 Ισραηλινών. Σε απάντηση, το Ισραήλ εξαπέλυσε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση, αυξάνοντας τις απώλειες μεταξύ των αμάχων στη Γάζα. Οι εκρήξεις του πολέμου έχουν προκαλέσει χιλιάδες θύματα, με τον ΟΗΕ να αναφέρει περισσότερους από 43.000 νεκρούς Παλαιστίνιους.

Το πλοίο "Kathrin" έχει δημιουργήσει αντιπαραθέσεις από τη στιγμή που ξεκίνησε από το λιμάνι Hai Phong του Βιετνάμ τον Ιούλιο, περνώντας από την Αφρική και τη Μεσόγειο πριν αγκυροβολήσει στον ιδιωτικό τερματικό σταθμό του Δυρραχίου. Στις 24 Αυγούστου, η Ναμίμπια απέσυρε την άδεια αγκυροβόλησης του πλοίου στο κύριο λιμάνι της, ενώ τον Σεπτέμβριο η Μάλτα απέρριψε επίσης το αίτημα εισόδου στα ύδατά της.

 

Tags
Back to top button