Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σήμερα στις 18.30 εισέρχονται τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ!

Το κείμενο του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στον βορειοατλαντικό οργανισμό έχει αποστείλει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ στους 29 μόνιμους αντιπροσώπους των κρατών-μελών της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας, στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ΝΑΤΟϊκές πηγές από τη βελγική πρωτεύουσα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως εφόσον μέχρι τις 18:30' σήμερα Δευτέρα (ώρα Ελλάδας) ουδείς από τους 29 διακόψει την αποκαλούμενη «διαδικασία σιωπηρής αποδοχής», το κείμενο θα αποσταλεί στις 29 πρωτεύουσες των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ για να ακολουθήσει η κύρωσή του από τα κοινοβούλια τους.

Αν και η Βουλγαρία είναι διχασμένη για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, εντούτοις ο Μπορίσοφ υπερτερεί τόσο του προέδρου της χώρας όσο και του Υπουργού Άμυνας . Και οι δυο τελευταίοι εκφράζουν επιφυλάξεις και ζητούν επιπλέον εγγυήσεις.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων:

«Σήμερα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απάντησε με επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ, επιβεβαιώνοντας με αυτή ότι έλαβε την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Ντιμιτρόφ στις 21 Ιανουαρίου 2019, εκφράζοντας την ετοιμότητα και ικανότητα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να αναλάβει και να τιμήσει τις υποχρεώσεις της και τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, όπως περιγράφονται στη Βορειοατλαντική Συνθήκη και στη μελέτη διεύρυνσης 1995, επισημοποιώντας έτσι το ενδιαφέρον και την επιθυμία της χώρας να υποβληθεί η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Στην απαντητική επιστολή του, ο γ.γ. της Συμμαχίας τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία για να υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ για τη χώρα μας, από τους μόνιμους αντιπροσώπους των χωρών- μελών στο ΝΑΤΟ, στης οποίας την τελετή υπογραφής θα δώσει το παρών ο υπουργός Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ, που αναμένεται να δεχθεί επίσημη πρόσκληση για αυτό πολύ σύντομα.

Μόλις υπογραφεί επίσημα το πρωτόκολλο ένταξης, το επόμενο βήμα της ενταξιακής διαδικασίας θα ξεκινήσει, για να ακολουθήσει η επικύρωση του πρωτοκόλλου στα εθνικά κοινοβούλια των χωρών- μελών του ΝΑΤΟ»

Tags
Back to top button