Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σημαντική αύξηση των Ελλήνων στα βρετανικά πανεπιστήμια- Πάνω από 10.000

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βρετανικού Υπουργείου Εργασίας και Συντάξεων, ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν αποκτήσει Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (National Insurance Number, NIN) έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία έτη, παρουσιάζοντας όμως ελαφρά κάμψη το Α΄ τρίμηνο 2018.

Αυτό αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Λονδίνο ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης είναι απαραίτητος για την είσοδο στην αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου και αποτελεί τον ασφαλέστερο δείκτη για τον αριθμό των Ελλήνων που μεταβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για απασχόληση.

Συνολικά από το 2002, έχουν καταγραφεί περίπου 105.498 Έλληνες πολίτες που έχουν αποκτήσει ΝΙΝ. Κατά τα έτη 2002-2010, ο ετήσιος αριθμός των Ελλήνων που αποκτούσαν ΝΙΝ ήταν πέριξ των 3.000 ατόμων, ενώ πλέον ο αριθμός έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί.

Ειδικότερα, το διάστημα 2009 – α΄ τρίμηνο 2018, ο αριθμός των Ελλήνων που απέκτησαν NIN ανήλθε στις 83.492 άτομα (86.428 άτομα από το 2008). Το α΄ τρίμηνο 2018, καταγράφηκε μείωση κατά -8,25% των εγγεγραμμένων έναντι του αντιστοίχου διαστήματος 2017 (3.736 άτομα έναντι 4.072 αντίστοιχα).

Η πτώση, πάντως, ήταν περιορισμένη σε σύγκριση με άλλα κράτη της Ε.Ε., όπου η μείωση κυμάνθηκε μεταξύ 15-30% (Πολωνία, Ιταλία, Πορτογαλία). Το σύνολο των κ-μ της ΕΕ κατέγραψε μείωση του αριθμού νέων ΝΙΝ, αντίθετα με τρίτες χώρες (όπως. Πακιστάν, Κίνα, Τουρκία, Νιγηρία) που κατέγραψαν αύξηση από 20% έως και 50%.

Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν προσπάθεια αποτύπωσης της παρουσίας Ελλήνων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος πλήρους καταγραφής, καθώς δεν υπάρχει μέχρι σήμερα σχετική υποχρέωση για τους πολίτες ΕΕ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τα στοιχεία για την έκδοση NIN, για τους αποκτήσαντες βρετανική υπηκοότητα και για τους φοιτητές είναι βάσει πραγματικής καταμέτρησης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εγγεγραμμένων (περίπου 87% του συνόλου) ανήκει στην ευρύτερη ηλικιακή ομάδα 18-44 ετών και κατά φύλο, οι εγγεγραμμένοι κατά το υπό εξέταση διάστημα κατανέμονται κατά περίπου 44% σε γυναίκες και 56% άνδρες.

Όσον αφορά στις περιοχές όπου εγγράφονται, το Λονδίνο αντιστοιχεί στο 43% των συνολικών εγγραφών, ακολουθούμενο από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Αγγλίας (12,5%), την Ανατολική Αγγλία (7,6%) και τη Σκωτία (7,4%). Όσον αφορά σε συγκεκριμένες πόλεις, οι περισσότερες εγγραφές παρατηρούνται κατά σειρά σε Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Μάντσεστερ, Μπέρμινχαμ, Μπράιτον, Λιντς, Μπρίστολ, Κέιμπριτζ, Οξφόρδη και Σαουθάμπτον, ενώ εντός Λονδίνου, υψηλότερη συγκέντρωση παρουσιάζουν οι περιοχές Westminster, Haringey, Tower Hamlets, Enfield και Camden.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία του HESA (Higher Education Statistics Agency) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, φοιτούσαν στα βρετανικά Πανεπιστήμια 10.045 Ελληνες φοιτητές.

 

Tags
Back to top button