Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

«Σιγή ιχθύος» της Κομισιόν για το Brussels Group - «Μικρό καλάθι» για τις πιθανότητες συμφωνίας στο Eurogroup της Μάλτας (βίντεο)

«Σιγή ασυρμάτου» τηρείται από τις Βρυξέλλες σχετικά με τη σημερινή συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Έφης Αχτσιόγλου και Γιώργου Χουλιαράκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους στη βελγική πρωτεύουσα, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, στις συνομιλίες με την ελληνική πλευρά θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Μπενουά Κερε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα εκπροσωπηθεί και το ΔΝΤ.

Πάντως, παρά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων και του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά τη καθημερινή ενημέρωση του Τύπου, αρνήθηκε να προβεί σε οποιονδήποτε σχολιασμό.

Πάντως, παρά τις αντιδράσεις δημοσιογράφων, η ιδιότυπη αυτή σιωπή από την πλευρά της Επιτροπής αφήνει ελεύθερο το πεδίο για μια μονομερή διαχείριση της εικόνας της διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση, η οποία, με τη γνωστή μέθοδο των «non paper», περνάει διαρκώς μια δική της εικόνα, η οποία καταρρίπτεται καθημερινά.

Ιδιαίτερα αν εξετάσει κανείς τα τελευταία «non paper» της κυβέρνησης σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση, καθημερινά ανακοινώνεται η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών και ο αρνητικός ρόλος που παίζουν τα ΜΜΕ.

Η σημερινή συνάντηση μεταξύ των Ελλήνων υπουργών με αξιωματούχους και εκπροσώπους των δανειστών δεν αναμένεται να οδηγήσει σε μια πολιτικής φύσης συμφωνία, που θα άρει το τέλμα στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι διαπραγματεύσεις.

Ενδεικτικό αυτού είναι πως ο ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης, που μίλησε σήμερα σε δημοσιογράφους, δεν έβλεπε την προοπτική μιας συμφωνίας στο Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα.

Μάλιστα, τα διαφορετικά ανοικτά μέτωπα καταδεικνύουν μια σημαντική αντιστροφή της προόδου που είχε γίνει ως τώρα.

Βέβαια, το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι τεχνικό, συνεπώς οι σημερινές διαβουλεύσεις θα μπορούσαν να είναι και το κατάλληλο μέσο επίλυσής τους. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει  και τη σιγή της Επιτροπής.

Δυστυχώς, ο στόχος του Eurogroup πλέον έχει μετριαστεί από μια τεχνική συμφωνία στην σύγκλιση απόψεων που θα επιτρέψει την ανακοίνωση της επιστροφής των επικεφαλής στην Αθήνα.

Το θέμα είναι στο σημείο αυτό να μην χαθεί περισσότερος χρόνος, διότι οποιαδήποτε καθυστέρηση κοστίζει ακριβά στην οικονομία.

Tags
Back to top button