Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σφραγίστηκε το ξενοδοχείο που έγινε η διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα

Το ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι Φλώρινας όπου δηλητηριάστηκαν από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα 14 άτομα, εκ των οποίων το ένα νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ, σφραγίστηκε από τις αρμόδιες αρχές, ενώ πελάτες του μάζεψαν τα πράγματά τους και αποχώρησαν.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίς το μεσημέρι αρκετοί από τους επισκέπτες επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που μίλησε στο ΕΡΤNews, ανέφερε ότι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά άνοιξαν τα παράθυρα και αισθάνθηκαν καλύτερα. Ένα άλλο ζευγάρι, είπε πως απο νωρίς το βράδυ αισθανόταν περίεργα και εκδήλωσαν κάποια συμπτώματα.

Εν τω μεταξύ, στο κάδρο των αρμόδιων αρχών μπαίνει ένα νέο πρόσωπο εκτός από τον υπεύθυνο του καταστήματος ηλικίας 53 ετών που συνελήφθη για τη μαζική δηλητηρίαση των 14 ατόμων.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ThessToday.gr, πρόκειται για έναν άνδρα που σύμφωνα με τα έγγραφα απεικονίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα την Αττική και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις τις αμέσως επόμενες ώρες.

Γνωστοποιούσε τις άδειες λειτουργίας και μετά τις ακύρωνε

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπεύθυνος της επιχείρησης φαίνεται πως ενώ γνωστοποιούσε τις άδειες λειτουργίας, στη συνέχεια τις ακύρωνε. Η συγκεκριμένη τακτική κινητοποίησε τον μηχανισμό του ΕΟΤ, ο οποίος πριν μερικές ημέρες τιμώρησε με πρόστιμο 10.000 ευρώ τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Τέσσερις περιπτώσεις δηλητηριάσεων όπως στο ξενοδοχείο στη Φλώρινα

Οι ίδιες πηγές εξηγούν στο ThessToday.gr ότι το μεσημέρι της Τρίτης 22 Οκτωβρίου ο ιδιοκτήτης είχε γνωστοποιήσει την τελευταία άδεια λειτουργίας, ένα έγγραφο από το οποίο έφερε και τον έλεγχο από κλιμάκιο του υγειονομικού ελέγχου την επόμενη μέρα, δηλαδή την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. Εκεί, σύμφωνα με την Ειρήνη Ξανθοπούλου, διευθύντρια Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενημέρωσε μέσω του θυροτηλεφώνου τους εργαζόμενους της υπηρεσίας ότι η επιχείρησή του είναι κλειστή.

"Τους απάντησε από το θυροτηλέφωνο και στην ουσία τους έδιωξε. Και μάλιστα τους έλεγε ”φύγετε γρήγορα. Το κατάστημα είναι κλειστό, εγώ είμαι στην Αθήνα, δεν σας ανοίγω", αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει, πως: "Τους είπε επίσης ότι μόνο πρόστιμα ξέρουν να βεβαιώνουν και τίποτα άλλο. Εμείς ως υπηρεσία δεν βεβαιώνουμε πρόστιμα, ο ΕΟΤ έχει την αρμοδιότητα. Εμείς απλώς κάνουμε τον έλεγχο". Αυτός ο έλεγχος, όμως, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Και για την αντιμετώπιση του αρμόδιου κλιμακίου νημερώθηκε και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ξενοδοχειακή μονάδα δεν διέθετε ούτε πυρασφάλεια, ενώ οι αρχές συλλέγουν στοιχεία που σχετίζονται με τη διαρροή στο σύστημα εξαερισμού, που οδήγησε στο νοσοκομείο 14 άτομα με συμπτώματα δηλητηρίασης μονοξειδίου του άνθρακα.

Τέσσερα αναπάντητα ερωτήματα

Ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, Μηχανολόγος Μηχανικος ΑΠΘ, Σμήναρχος ε.α, Μηχανικός Αεροσκαφών ΣΜΑ, Ενεργειακός Επιθεωρητής, αναλύει τους πιθανούς λόγους που συνέβη η δηλητηρίαση 14 ανθρώπων.

"Το CO εκλύεται από την ατελή καύση, δηλαδή την μη στοιχειωμετρική αναλογία καύσης του οξυγόνου με το καύσιμο!

Τα ερωτηματικά που ανακύπτουν:

Πως δημιουργήθηκαν συνθήκες ατελούς καύσης; Δεν υπήρχε επαρκής αέρας στο χώρο του λεβητοστάσιο; ή για κάποιο λόγο η καιόμενη ποσότητα αερίου ήταν δυσανάλογη μεγάλη σε σχέση με το υπάρχοντα αέρα καύσης; Είχε γίνει ρύθμιση του καυστήρα; Μάλλον όχι

Τα ανοίγματα αερισμού κ εξαερισμού του λεβητοστάσιου ήταν ανοικτά και διαστασιολογικά σωστά; Γιατί αν δεν ήταν ανοικτά, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήθηκαν συνθήκες ατελούς καύσης και συγκέντρωσης CO".

Υπήρχε ανιχνευτής διαρροής CO, αν ναι τότε θα έπρεπε να σημάνει συναγερμός στο κτήριο. Δυστυχώς πολλές εγκαταστάσεις καύσης ορυκτών καυσίμων δεν έχουν τέτοιους ανιχνευτές, έχουν συνήθως μόνο καπνού ή εκρηκτικών αερίων!

Πολλές εγκαταστάσεις που έχουν κεντρικό σύστημα προσαγωγής ζεστού αέρα μέσω αεραγωγών, έχουν τις κλιματιστικές μονάδες στον ίδιο χώρο με τα λεβητοστάσια! Λάθος.

Η κατάσταση υγείας του 48χρονου

Για την κατάσταση της υγείας του άντρα που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, ανέφερε ο κος Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ:

"Ο 48χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Η κατάσταση της υγείας της συζύγου του 48χρονου δεν εμπνέει ανησυχία".

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας και Καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ εξήγησε:

"Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα άοσμο και άχρωμο αέριο που δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε την ύπαρξή του, και γι΄αυτό ακριβώς είναι άκρως επικίνδυνο".

Tags
Back to top button