Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Σφράγισμα με ασπιρίνη! Μια νέα επαναστατική μέθοδος

Ερευνητές επινόησαν ένα επαναστατικό σχέδιο για την “εκ νέου ανάπτυξη” των χαλασμένων δοντιών, χρησιμοποιώντας ασπιρίνη για να γεμίσουν τις οδοντικές κοιλότητες (τρύπες στα δόντια).


Επιστημονική ομάδα από το Queen’s University στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, ανακάλυψε ότι η ασπιρίνη θα μπορούσε να αντιστρέψει τις επιπτώσεις της αποσύνθεσης, διεγείροντας την ανάπτυξη νέου στελέχους στα δόντια.

Υποστηρίζουν ότι αντικαθιστώντας το συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται για τα σφραγίσματα με ασπιρίνη, θα έκανε το δόντι να “αυτο-επισκευαστεί”.

Ο σρ Ikhlas El Karim, επικεφαλής της έρευνας, θα παρουσιάσει τα ευρήματα στην ετήσια διάσκεψη της British Society for Oral and Dental Research στο Plymouth.

Όπως είπε: “Υπάρχει τεράστια δυνατότητα να αλλάξουμε την προσέγγισή μας σε μία από τις μεγαλύτερες οδοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Τα ερευνητικά μας ευρήματα στο εργαστήριο υποδηλώνουν ότι η χρήση ασπιρίνης θα μπορούσε να προσφέρει μια άμεση καινοτόμο λύση που θα μας επιτρέπει να επισκευάσουμε τα δόντια μας”.


Ο δρ El Karim, ανώτερος λέκτορας στη Σχολή Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Βιοϊατρικών Επιστημών του πανεπιστημίου, πρόσθεσε: “Το επόμενο βήμα θα είναι να αναπτύξουμε ένα κατάλληλο σύστημα χορήγησης για να ελέγξουμε την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε μια κλινική δοκιμή. Αυτή η νέα προσέγγιση όχι μόνο μπορεί να αυξήσει τη μακροπρόθεσμη επιβίωση των δοντιών, αλλά θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων για όλα τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως”.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος πλήρωσης (σφράγισμα) κατασκευάζεται από ένα μείγμα υδραργύρου, αργύρου, κασσίτερου, χαλκού και ψευδαργύρου. Αλλά η ομάδα του Μπέλφαστ λέει ότι η μεταλλική γέμιση δεν μοιάζει με τη φυσική δομή του δοντιού και θα πρέπει να αντικατασταθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής του ασθενούς.

Με την ανάλυση της γενετικής δομής των δοντιών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ασπιρίνη έχει ιδιότητες που διεγείρουν την ανάπτυξη βλαστικών κυττάρων και αναγεννά την κατεστραμμένη δομή δοντιών. Η “θεραπεία” των βλαστικών κυττάρων με χαμηλή δόση από ασπιρίνη αυξάνει σημαντικά -σύμφωνα με τους ερευνητές- τον σχηματισμό της οδοντίνης, που αποτελεί το σκληρό οστικό υλικό των δοντιών.

Ο δρ El Karim δήλωσε: “Η ασπιρίνη μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία των βλαστικών κυττάρων που βρίσκονται στα δόντια, βοηθώντας έτσι την αυτο-αποκατάσταση με την αναγέννηση της χαμένης οδοντικής δομής. Αυτή η νέα ανακάλυψη, σε συνδυασμό με τις γνωστές αντιφλεγμονώδεις και ανακουφιστικές επιδράσεις της ασπιρίνης, θα μπορούσε να προσφέρει μια μοναδική λύση για τον έλεγχο της φλεγμονής των νεύρων και του πόνου, προωθώντας την φυσική αποκατάσταση των δοντιών”.

ΠΗΓΗ: iatropedia.gr

Tags
Back to top button