Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σφοδρή επίθεση Ντ. Τραμπ κατά του δημάρχου Λονδίνου: «Να σταματήσουμε να τηρούμε την πολιτική ορθότητα»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου του Λονδίνου εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατακρίνοντας τον για τις δηλώσεις με τις οποίες καλούσε τους κατοίκους της πόλης να μην πανικοβληθούν λόγω της αυξημένης αστυνομικής παρουσίας, μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα 7 πολίτες να χάσουν τη ζωή τους. Ο Τραμπ, δεν δίστασε να "παραφράσει" όμως τις δηλώσεις του Σαντίκ Καν προς όφελος της πολιτικής του υπέρ της οπλοκατοχής.

"Πρέπει να σταματήσουμε να τηρούμε την πολιτική ορθότητα και να ασχοληθούμε σοβαρά με την ασφάλεια των πολιτών μας. Αν δεν κινηθούμε έξυπνα τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα", έγραψε σε ένα tweet ο πλανητάρχης για να ακολουθήσουν άλλα δύο.

"Τουλάχιστον 7 άτομα σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν σε μια τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως "δεν υπάρχει λόγος για πανικό", σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για να προσθέσει σε ακόμη μια ανάρτηση του, με ειρωνικό ύφος:

"Παρατηρήσατε ότι δεν έχουμε debate για την οπλοκατοχή αυτή τη στιγμή; Αυτό συμβαίνει γιατί χρησιμοποίησαν ένα φορτηγό και μαχαίρια!". Στην ουσία, ήταν σαν να αναφέρει πως με ή χωρίς πυροβόλα όπλα, μπορούν να γίνουν δολοφονικές επιθέσεις.

Η παρέμβαση Τραμπ μέσω Twitter:

Πολλοί χρήστες του Twitter ωστόσο, οι περισσότεροι κάτοικοι του Λονδίνου, υπερασπίστηκαν τον δήμαρχο της πόλης τους απαντώντας στον Τραμπ μέσω του κοινωνικού δικτύου πως "το να επικρατήσει ο πανικός σημαίνει πως οι τρομοκράτες θα έχουν νικήσει". "Ακριβώς γι' αυτό ονομάζεται τρομοκρατία", έγραψε ο δημοσιογράφος Mike Elgan.

Στην πραγματικότητα, ο ο μουσουλμάνος δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, δεν δήλωσε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Αντιθέτως, μίλησε για "βάρβαρες, σκόπιμες και δειλές επιθέσεις" και σύστησε "ψυχραιμία" αλλά και "προσοχή". Στις δηλώσεις του, ο δήμαρχος Σαντίκ Καν υπογράμμισε πως οι Βρετανοί δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας μια αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά την επίθεση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε, "αισθάνομαι οργή και είμαι σοκαρισμένος που αυτοί οι δειλοί τρομοκράτες σκότωσαν αθώους πολίτες. Καταδικάζω αυτή την επίθεση με κάθε τρόπο, ήταν μια βαρβαρότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τις δυνάμεις ασφαλείας και τους ανθρώπους των σωστικών συνεργείων, η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων.

Θέλω να ζητήσω από όλους του πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και προσεκτικοί σήμερα και τις επόμενες ημέρες. Είμαστε σοκαρισμένοι και θυμωμένοι σήμερα αλλά αυτή είναι η πόλη μας και δεν θα αφήσουμε αυτούς τους δειλούς να νικήσουν και δεν θα δειλιάσουμε μπροστά στην τρομοκρατική απειλή".

Ο Καν εξελέγη πέρυσι δήμαρχος της πόλης και έγινε ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος σε μεγάλη πρωτεύουσα της Δύσης. Η κυβέρνηση έχει δεχθεί ωστόσο σφοδρή κριτική για τη μείωση 20.000 θέσεων αστυνομικών τους τελευταίους μήνες.

 

 

Tags
Back to top button