Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες: Σπείρα απέσπασε 300.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς

Στην ταυτοποίηση οκτώ αντρών και μίας γυναίκας, που μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει και ενταχθεί σε σπείρα, με στόχο να εξαπατούν συστηματικά ανυποψίαστους πολίτες και έπαιρναν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς προχώρησε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις απάτης που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Τα άτομα που ταυτοποιήθηκαν τηλεφωνούσαν σε εταιρείες, επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα παριστάνοντας τον λογιστή ή τον υποψήφιο αγοραστή/πελάτη και με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών τους (όνομα χρήστη, κωδικός εισόδου, κωδικοί ΟΤPs). Στη συνέχεια, μετέφεραν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων που είχαν «στρατολογήσει» έναντι χρηματικής αμοιβής. Συνολικά κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες το χρηματικό ποσό των 305.789 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνολικά 16 περιπτώσεις απάτης έγιναν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα:

* 7 στην Αττική,

* 3 στη Θεσσαλονίκη και

* από μία σε Γρεβενά, Έβρο, Εύβοια, Κεφαλονιά, Φλώρινα και Χανιά.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και 15 άτομα, δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων μελών της οργάνωσης, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Tags
Back to top button