Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στις Αλκυονίδες «ταρακούνησε» την Αττική

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του γεωδυναμικού ινστιτούτου με επίκεντρο ανατολικά των Αλκυονίδων νήσων τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 6 χλμ.

Η δόνηση, η οποία έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Αττικής, σημειώθηκε στις 6:01 το πρωί.

Δείτε χάρτες με το επίκεντρο του σεισμού:

Όπως εξήγησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας «το εστιακό βάθος ήταν 6χλμ. και προέρχεται από μια ευαίσθητη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου που έχει μεγάλο σεισμικό δυναμικό».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτοί οι σεισμοί είναι της τρέχουσας διαδικασίας της σεισμικής εξέλιξης, δεν μπορούν να δώσουν μεγαλύτερο σεισμό αν και υπάρχει εξαιρετικά μικρό ποσοστό να υπάρξει μεγαλύτερος σεισμός».

«Εντάσσεται στην κανονική σεισμικότητα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία» συμπλήρωσε και εξήγησε ότι «έγινε αισθητή στην Αττική λόγω του μικρού εστιακού βάθους και της κατεύθυνσης των ρηγμάτων του Κορινθιακού κόλπου».

Tags
Back to top button