Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε τροχιά ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος- γολιάθ ViaSat-2 και ο Eutelsat-172B

Ο πιο ισχυρός εμπορικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος που έχει ποτέ κατασκευασθεί, ο ViaSat-2 της αμερικανικής εταιρείας ViaSat, τέθηκε χθες σε τροχιά γύρω από τη Γη μετά την εκτόξευσή του από έναν ευρωπαϊκό πύραυλο Ariane 5, από το διαστημοδρόμιο της Ευρώπης στη Γαλλική Γουιάνα.

Το φορτίο του Ariane ήταν διπλό, καθώς -μαζί με τον βάρους 6.418 κιλών ViaSat-2- εκτοξεύθηκε και ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Eutelsat-172B βάρους 3.551 κιλών. Μαζί οι δύο τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι είχαν βάρος σχεδόν δέκα τόνων, μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά για τον πύραυλο της Arianespace.

Ο ViaSat-2, που κατασκευάσθηκε από την αμερικανική εταιρεία Boeing και έχει αναμενόμενη διάρκεια ζωής τουλάχιστον 14 ετών, θα παρέχει ευρυζωνική κάλυψη στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, στην Καραϊβική, στο βόρειο τμήμα της Λατινικής Αμερικής, καθώς και στα αεροπλάνα και πλοία που διασχίζουν τον Ατλαντικό ωκεανό. Η δυνατότητα μετάδοσης δεδομένων μέσω του δορυφόρου φθάνει τα 300 gigabits το δευτερόλεπτο.

Ο Eutelsat-172B, που κατασκευάσθηκε από την Airbus στη Γαλλία και Βρετανία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει προγραμματισμένη διάρκεια ζωής άνω των 15 ετών. Θα παρέχει τηλεπικοινωνιακές και ευρυζωνικές υπηρεσίες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών Wi-Fi για πλοία και αεροπλάνα που διασχίζουν αυτή την περιοχή.

Όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες εφοδιάζουν το στόλο τους με δυνατότητα δορυφορικής σύνδεσης για τους επιβάτες τους, ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους στη διάρκεια της πτήσης. Το 2016 υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 6.000 αεροπλάνα πρόσφεραν Wi-Fi εν πτήσει, ενώ έως το 2021 ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τα 17.000, δηλαδή σχεδόν τα μισά εμπορικά αεροσκάφη παγκοσμίως.

Οι δύο εταιρείες ViaSat και Eutelsat συνεργάζονται, ώστε οι δορυφόροι τους να εξασφαλίζουν απρόσκοπτη δορυφορική κάλυψη για ένα αεροπλάνο ή πλοίο που διασχίζει μεγάλες γεωγραφικές ζώνες.

Tags
Back to top button