Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σε «πειρασμό» έχει μπει η Α.Μέρκελ: Σκέφτεται να βγάλει τον Β.Σόιμπλε από Υπ.Οικονομικών

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica δημοσίευσε ανάλυση που αφορά την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ καθώς αναφέρεται πως έχει μπει «σε πειρασμό» να αντικαταστήσει μετεκλογικά τον νυν υπουργό Οικονομικών της, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι την συγκεκριμένη θέση- κλειδί φέρονται να θέλουν να εξασφαλίσουν τόσο οι σοσιαλδημοκράτες, όσο και οι φιλελεύθεροι, σε περίπτωση που πάρουν μέρος σε νέο κυβερνητικό συνασπισμό. Αλλά ο απευθείας ενδιαφερόμενος, αναφέρεται στην εν λόγω ανάλυση, δεν δείχνει να ικανοποιείται με ενδεχόμενη μελλοντική εκλογή του στην προεδρία του γερμανικού κοινοβουλίου. Η ανταποκρίτρια της La Repubblica από το Βερολίνο Τόνια Μαστρομπουόνι γράφει, επίσης, ότι οι πιο σημαντικές εντάσεις ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την καγκελαρία είχαν ως αντικείμενο την Ελλάδα. «Το "γεράκι" της ελληνικής κρίσης, που θεωρείται από όλους ο εμπνευστής της λιτότητας, κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του 2015 την φοβερή πρόταση πενταετούς αποκλεισμού της Ελλάδας από το ευρώ», υπενθυμίζει η εφημερίδα της Ρώμης.

Και αναφερόμενη, πάντα, στην στάση του γερμανού υπουργού οικονομικών απέναντι την χώρα μας, προσθέτει:

«Όπως σημείωσε πρόσφατα η εφημερίδα FΑΖ, η διαφορά ανάμεσα στον Σόιμπλε και στην καγκελάριο είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών έβλεπε την Ελλάδα ως μολυσμένο άκρο το οποίο κινδύνευε να προκαλέσει τον θάνατο της ευρωζώνης. Η 'Αγκελα Μέρκελ, όμως, φοβήθηκε ότι θα μπορούσε να προκληθεί "ντόμινο". Στην συγκεκριμένη, μοιραία σύνοδο κορυφής της Ένωσης, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ματέο Ρέντσι έπεισαν την καγκελάριο να παραμείνει η Ελλάδα. Ευτυχώς».

Tags
Back to top button