Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Σε κυκλοφορία από την Τρίτη 4/4 το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ

Το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» μπαίνει σε κυκλοφορία από την Τρίτη στις 4 Απριλίου 2017. Η νέα σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ ονομάζεται «Ευρώπη» επειδή δύο από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της περιέχουν μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας από την οποία προέρχεται και το όνομα της ηπείρου μας.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ αποφάσισε να διακόψει οριστικά την παραγωγή του τραπεζογραμματίου των 500 ευρώ και να μην το συμπεριλάβει στη σειρά τραπεζογραμματίων «Ευρώπη». Οι άλλες ονομαστικές αξίες παραμένουν ίδιες: 5, 10, 20, 50, 100 και 200 ευρώ.

Τα τραπεζογραμμάτια ευρώ της πρώτης σειράς θα συνεχίσουν να εκδίδονται παράλληλα με τα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Ευρώπη» έως ότου εξαντληθούν τα υφιστάμενα αποθέματα. Στη συνέχεια θα αποσυρθούν σταδιακά από την κυκλοφορία.

Τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς θα διατηρήσουν την αξία τους επ’ αόριστον

Η ημερομηνία κατά την οποία τα τραπεζογραμμάτια ευρώ της πρώτης σειράς θα πάψουν να αποτελούν νόμιμο χρήμα θα ανακοινωθεί στο μέλλον.

Ωστόσο, τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς θα διατηρήσουν την αξία τους και θα μπορούν να ανταλλάσσονται στις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες του Ευρωσυστήματος επ’ αόριστον.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι, τα παλιά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ δεν χάνουν την αξία τους. Η αντικατάστασή τους με τα καινούργια χαρτονομίσματα ενδέχεται να κρατήσει χρόνια. Η απόσυρση των παλιών χαρτονομισμάτων θα γίνει σταδιακά, όπως είχε γίνει άλλωστε και με τα 20ευρα.

Οι τράπεζες σταδιακά θα μαζεύουν μέσω των καθημερινών συναλλαγών τα 50ευρα και θα ρίχνουν στην κυκλοφορία τα καινούρια.

Tags
Back to top button