Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σε… «εχθρικό» έδαφος ο Α.Τσίπρας: Στην Ιταλία του Σαλβίνι για διάσκεψη για τη Λιβύη

Στο επίσημο δείπνο των ηγετών, με το οποίο ξεκινά η Διεθνής Διάσκεψη για την Λιβύη, στο Παλέρμο της Σικελίας, θα συμμετάσχει το βράδυ της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια Ιταλία όμως με ξεκάθαρη πολιτική κατά της παράνομης μετανάστευσης με τον Έλληνα πρωθυπουργό να είναι σχεδόν ο μοναδικός ηγέτης στην Ευρώπη που συνεχίζει να κρατά ορθάνοικτα  τα σύνορα της χώρας του.

Η Διεθνής Διάσκεψη θα συνεχιστεί και την Τρίτη, και πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ιταλικής κυβέρνησης, με στόχο τον καθορισμό ενός «οδικού χάρτη» για το μέλλον της βορειαφρικανικής αυτής χώρας.

Στη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας βρίσκονται, μεταξύ των άλλων, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Γκασάν Σαλαμέ, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, η ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Πρόεδρος της Τυνησίας Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι, αλλά και ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Από λιβυκής πλευράς είναι παρών ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ Αλ Σαράζ, ενώ ο ισχυρός άνδρας της Βεγγάζης, στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν θα πάρει μέρος στη Διάσκεψη, αλλά σε μια παράλληλη συνάντηση (στο περιθώριο των εργασιών ), λίγο έξω από το Παλέρμο. Συνολικά, οι αντιπροσωπείες είναι τριάντα οκτώ.

Οι κυρίως εργασίες της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Τρίτης.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι λόγω του άκρως διαιρεμένου πολιτικού σκηνικού της Λιβύης, είναι πολύ δύσκολο να προκύψουν αποτελέσματα τα οποία να καλύψουν όλο το φάσμα των θεμάτων που βρίσκονται στην ατζέντα. Αν όμως μπορέσει έστω να υπάρξει μια κοινή πορεία προς τις εκλογές (ο ΟΗΕ τις τοποθετεί κατά μέσα στον επόμενο Ιούνιο), χωρίς ηχηρές αμφισβητήσεις των απευθείας ενδιαφερόμενων πλευρών, η διεθνής συνάντηση του Παλέρμο θα ήταν εύλογο να θεωρηθεί επιτυχής.

«Ο Νέλσον Μαντέλα τόνιζε ότι ο συμβιβασμός είναι η τέχνη των ηγετών, και ότι οι συμβιβασμοί γίνονται με τους αντιπάλους και όχι με τους φίλους», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Όπως προαναφέραμε, απόψε στις 20.00, ώρα Ιταλίας, ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί σε δείπνο το οποίο θα παραθέσει ο Ιταλός ομόλογός του, Τζουζέπε Κόντε στους επικεφαλής των Αντιπροσωπειών.

Την Τρίτη στις 8:15 πρωί, ώρα Ιταλίας, θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, και αργότερα στις 11:00, ώρα Ιταλίας θα γίνει η έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης.

 

 

Tags
Back to top button