Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σαρώνει ο καύσωνας: Σε 17 σταθμούς του meteo κατέγραψε πάνω από 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Σε αποδρομή βρίσκεται ο καύσωνας μετά την ακραία ζέστη των προηγούμενων ημερών. Η διαπίστωση της υποχώρησης των πολύ υψηλών θερμοκρασιών προκύπτει από τη σύγκριση των στοιχείων του meteo της Πέμπτης και της Παρασκευής. Συγεκρκιμένα, την Πέμπτη 136 από τους 499 ενεργούς σταθμούς του meteo κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 40 °C και 243 σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C. Την Παρασκευή όμως σε 17 από τους 511 ενεργούς σταθμούς καταγράφηκαν θερμοκρασίες άνω των 40 °C και 117 σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C.

Σημειώνεται ότι υποχώρησε ο καύσωνας την Παρασκευή, ωστόσο υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και πάλι από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 41 °C στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. 

Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί,η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Πεζά Ηρακλείου και ήταν ίση με 42.5 °C. Επιπλέον, 17 από τους 511 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 40 °C και 117 σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C.

Guardian: Οι τουρίστες στην Ελλάδα είναι ελλιπώς ενημερωμένοι για τους κινδύνους του καύσωνα

 

Tags
Back to top button