Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σαουδική Αραβία: Οι γυναίκες στο τιμόνι από τις 24 Ιουνίου

Να οδηγούν αυτοκίνητα θα μπορούν, από τις 24 Ιουνίου, οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

«Πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ώστε οι γυναίκες να ξεκινήσουν να οδηγούν», δήλωσε ο στρατηγός Μοχάμεντ αλ Μπασάμι, διευθυντής της Υπηρεσίας Κυκλοφορίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Το βασιλικό διάταγμα, με το οποίο επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν, πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή στις 24 Ιουνίου, όπως διευκρίνισε ενώ όλες ι γυναίκες άνω των 18 ετών, θα μπορούν να δίνουν εξετάσεις για να λαμβάνουν άδεια οδήγησης.

Σε πέντε μεγάλες πόλεις του βασιλείου έχουν ιδρυθεί σχολές οδήγησης για γυναίκες, ενώ όσες διαθέτουν διπλώματα οδήγησης από το εξωτερικό, θα μπορούν να τα ανταλλάξουν με σαουδαραβικά.

Ο βασιλιάς Σαλμάν, τον Σεπτέμβριο του 2017, αποφάσισε να άρει το μέτρο σύμφωνα με το οποίο απαγορευόταν στις γυναίκες να οδηγούν.

Η Σαουδική Αραβία ήταν η μοναδική χώρα που απαγόρευε στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα. Πλέον έχει ξεκινήσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων με στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική και κοινωνική ζωή του συντηρητικού, μουσουλμανικού βασιλείου.

Βάσει των νέων αλλαγών, οι γυναίκες μπορούν πια να έχουν δικές τους επιχειρήσεις και να παρακολουθούν αγώνες ποδοσφαίρου ή συναυλίες. Οι κινηματογραφικές αίθουσες άνοιξαν ξανά στη χώρα έπειτα από 35 χρόνια.

Ωστόσο οι Σαουδαράβισσες παραμένουν δεσμευμένες σε ένα σύστημα ανδρικής κηδεμονίας. Χρειάζονται τη σύμφωνη γνώμη ενός άνδρα από την οικογένειά τους, για να μπορέσουν να ταξιδέψουν, να σπουδάσουν ή να ασκήσουν συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Tags
Back to top button