Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σάλος στην Ρωσία με την μπλούζα του Ζελένσκι-«Να επιστρέψει η Ρωσία στα σύνορα της Μοσχοβίας»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίστηκε με μία περίεργη μπλούζα σε πρόσφατο βίντεο, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στην Ρωσία και στους υποστηρικτές της. Συγκεκριμένα, στην μπλούζα του Ουκρανού προέδρου αναγράφονταν «ξανά κάντε την Ρωσία μικρή». Όπως είναι λογικό, η φιλο-ουκρανική πλευρά τον αποθέωσε για αυτήν την στιλιστική του επιλογή, ενώ οι φιλο-Ρώσοι τον καυτηρίασαν.

Μάλιστα αξιωματούχοι από το ίδιο το υπουργείο εξωτερικών της Μόσχας έσπευσαν να αποκαλέσουν τον Ζελένσκι «μίζερο», σχολιάζοντας την αμφιλεγόμενη νέα εμφάνισή του.

Όπως παρατηρείτε και εσείς, κάτω από την φράση «κάντε ξανά την Ρωσία μικρή» στην μπλούζα του Ζελένσκι υπάρχει ένας χάρτης. Ο εν λόγω χάρτης απεικονίζει την έκταση της Μοσχοβίας το έτος 1462, δηλαδή πριν ο Ιβάν Γ΄ της Ρωσίας επιτύχει την μεγάλη ρωσική επέκταση. Δίπλα στον χάρτη του πριγκιπάτου φαίνεται ο σημερινός χάρτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προσπαθώντας έτσι να δείξει την σύγκριση στην έκταση της Μοσχοβίας και της Ρωσίας  όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Με αυτήν την φράση και αυτόν τον χάρτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσπαθεί να περάσει το εξής μήνυμα: ότι εδάφη έχει καταλάβει η Μόσχα τα τελευταία 560 χρόνια δεν ανήκουν στην Ρωσία.

Οι φιλο-Ρώσοι πάντως απάντησαν ταχύτατα και ανάρτησαν στο διαδίκτυο την εικόνα μίας παρόμοιας μπλούζας που αναγράφει «κάντε ξανά το Κίεβο ρωσικό».

Η Ρωσία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν φυσικά δεν πτοείται από αυτές τις εκρηκτικές δηλώσεις και συνεχίζει να αυξάνει την ισχύ και την επιρροή της. Πριν λίγες ώρες ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής του οργανισμού BRICS στην ρωσική πόλη Καζάν, όπου ο Πούτιν υποδέχτηκε πολλούς σημαντικούς παγκόσμιους ηγέτες.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως η πόλη Καζάν αποτελεί την πρωτεύουσα του Ταταρστάν, ενός ομοσπονδιακού υποκείμενου της Ρωσίας που πέρασε υπό τον έλεγχο των Ρώσων για πρώτη φορά χάρις στην επιτυχημένη πολιορκία του από τον Ιβάν Δ΄ τον Τρομερό.

 

Tags
Back to top button