Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Ρύθμιση χρεών στο Δημόσιο: Κριτήριο ακόμα και στις καταθέσεις

Βάζουν κριτήριο και τις καταθέσεις για τη ρύθμιση χρεών στο Δημόσιο. Δείτε πώς τα περιουσιακά κριτήρια καθιστούν επισφαλή τον στόχο των 120 δόσεων που έχουν πολλοί οφειλέτες…

Τη σύνδεση των καταθέσεων με τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο προβλέπει το σχέδιο των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου οι δανειστές θέτουν ως όρο να υπάρχει περουσιακό κριτήριο ακόμα και για «μικροποσά» της τάξης των 3.000 ευρώ.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι τυχόν περιουσιακά κριτήρια που όπως φαίνεται θα έχουν οι ρυθμίσεις ακόμα και για ποσά κάτω των 3.000 ευρώ θα έχουν οριζόντια εφαρμογή και θα εξατομικεύονται ανάλογα με το τι διαθέτει ο καθένας μετά την υποβολή της αίτησης. 

Δεδομένο θα πρέπει, πάντως, να θεωρείται ότι όσοι οφείλουν έως 20.000 ευρώ είτε στα ασφαλιστικά ταμεία είτε στο Δημόσιο δεν θα επιλέγουν μόνοι τους τις δόσεις τους  αλλά αυτό θα προκύπτει από το ύψος του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό των δόσεων ο οποίος θα συναρτάται αφενός με το ύψος τους και αφέτερου με τις καταθέσεις που έχουν ή δεν έχουν οι οφειλέτες στις τράπεζες.

Η αντιπρόταση του υπουργείου Εργασίας είναι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να υπάρχουν μεν περιουσιακά κριτήρια ακόμα και για οφειλές κάτω των 3.000 ευρώ αλλά να έχουν σαφή στόχο τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Tags
Back to top button