Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρώσος βουλευτής κατά Ζελένσκι: «Θα σε κυνηγήσουμε σε όλο τον κόσμο»-Καταζητείται για τον φόνο του Λιτβινένκο

Μιλώντας στην εκπομπή «60 λεπτά» του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Russia 1 o βουλευτής σήμερα Αντρέι Λουγκοβόι – ο μόνος εκ των δύο Ρώσων που κατηγορήθηκαν για τη δηλητηρίαση με ραδιενεργό Πολώνιο-210 του Λιτβινένκο, που παραμένει στη ζωή, καθώς ο Ντμίτρι Κόβτουν πέθανε νωρίτερα φέτος – είπε ότι ο Ζελένσκι «και ο κύκλος του θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα οδηγηθούν στην κρεμάλα».

«Σήμερα υπενθυμίζω στον Ζελένσκι ότι πρέπει να θυμάται την ιστορία», δήλωσε ο Λουγκοβόι συνιστώντας στον Ουκρανό πρόεδρο και τον περίγυρό του να διαβάσουν τα απομνημονεύματα του Πάβελ Σουντοπλάτοφ, του κατασκόπου της ΕΣΣΔ που ενεπλάκη σε διάφορες μεγάλες επιχειρήσεις των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών, περιλαμβανομένης της δολοφονίας το 1940 του Λέοντος Τρότσκι στο Μεξικό.

«Το μέλλον τους [του Ζελένσκι και των συμμάχων του] περιγράφονται επακριβώς εκεί. Στο μέλλον θα πρέπει να τους κυνηγήσουμε όλους σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Λουγκοβόι.

Πυρηνικός εκβιασμός από Ζελένσκι: Θέλει να χτυπήσει τα απόβλητα του σταθμού Ζαπορίζια

Ο Σουντοπλάτοφ αναλάμβανε ειδικές αποστολές κατ’ εντολή της ηγεσίας της ΕΣΣΔ και κατασκοπευτικές δραστηριότητες στην Ευρώπη και της ΗΠΑ, και περιέγραψε τα «κατορθώματά» του το 1994 στο βιβλίο του με τίτλο «Ειδικές αποστολές».

Ο Λουγκοβόι είπε ότι οι αμερικανικές και οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν δώσει «εγγυήσεις ασφαλείας» στον Ζελένσκι και τον περίγυρό του. «Είμαι βέβαιος ότι κάπου στην Καλιφόρνια ή αλλού υπάρχουν κρυφά, καμουφλαρισμένα σπίτια», αλλά «όπου κι αν σχεδιάζει ο καθένας τους να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του δεν νομίζω ότι θα είναι τυχερός», απείλησε.

Βρετανική έρευνα κατέληξε το 2016 στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία του Λιτβινένκο «πιθανώς εγκρίθηκε» από τον τότε επικεφαλής της FSB – διαδόχου της KGB – Νικολάι Πατρούσεφ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Τον Σεπτέμβριο του 2021 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη ότι η Ρωσία ευθύνεται για τη δολοφονία, πίσω από την οποία κρύβονταν οι Λουγκοβόι και Κόβτουν, αλλά η Μόσχα απέρριψε το αίτημα έκδοσής τους. Προ ημερών η χήρα του Λιτβινένκο, Μαρίνι, είπε ότι ο άνδρας της είχε προειδοποιήσει ότι ο Πούτιν ήταν ικανός να εξαπολύσει πόλεμο, που θα σκότωνε εκατομμύρια ανθρώπους. «Και τώρα, συμβαίνει», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Metro.

Tags
Back to top button