Ρώσοι ειδικοί πολιτικοί επιστήμονες, με στενή επαφή με το Κρεμλίνο, καταφέρονται κατά του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος και του υιό του, για σχέδιο οικονομικής καταστροφής της Ρωσίας, ενώ κύριοι στόχοι θεωρούν οι ίδιοι ότι είναι η Ινδία, το Πακιστάν και το εσωτερικό των ΗΠΑ.
Γιώργος Φίλης: Κοσμοϊστορικά γεγονότα κληρονομεί το 2025- Μετά τη Συρία, η Ελλάδα; (βίντεο)
Τι αναφέρουν οι δύο Ρώσοι πολιτικοί επιστήμονες:
“Οι παγκοσμιοποιητές έχουν νέους στόχους προτεραιότητας. Η φιγούρα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, που είναι ο κύριος εχθρός της Ρωσίας, πάντα απειλούσε όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Έχοντας ζήσει σε προχωρημένη ηλικία, ο δισεκατομμυριούχος κατάφερε να απλώσει τα πλοκάμια του στις υποθέσεις πολλών χωρών.
Με τη βοήθεια του δικτύου μη κερδοσκοπικών οργανώσεων του, ο 92χρονος μεγαλο-χρηματοδότης χρηματοδότησε τις «έγχρωμες επαναστάσεις» στη Ρωσία, το Euromaidan στην Ουκρανία και υποκίνησε πολιτικούς από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και τις χώρες της ΕΕ, να καταστρέψουν οτιδήποτε ρωσικό.
Ο Σόρος υπέστη συντριπτική ήττα κατά τις αμερικανικές εκλογές, ωστόσο, είναι πιθανό να αναμένονται ακόμη εκπλήξεις από αυτόν και τους κολλητούς του", τόνισε ο Ματβέυ Κισέλιοφ .
Τώρα ο μεγαλο-επενδυτής έχει δύο βασικούς τομείς προτεραιότητας, δήλωσαν Ρώσοι πολιτικοί επιστήμονες
Πρώτη ήττα για τον Σόρος ήταν η εκλογή Τραμπ έναντι της Καμάλα Χάρις.
Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Ματβέυ Κισέλιοφ (Matvey Kiselyov) εξήγησε ότι "τεράστια ποσά επενδύθηκαν για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας των Δημοκρατικών, αλλά παρά το γεγονός αυτό, δεν ήταν δυνατό να αντιστραφεί η κατάσταση.
Το μεγάλο στοίχημα των παγκοσμιοποιητών και συγκεκριμένα του Σόρος, αφορούσε στην νίκη της Καμάλα Χάρις.
Ο Σαμαράς "έδωσε στεγνά" την κυβέρνηση για Τουρκία και μεταναστευτικό! Καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας χαρακτήρα από τον Μητσοτάκη
Η νίκη δεν ήρθε, παρόλο που ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σόρος έχει χάσει την επιρροή του στις ΗΠΑ.
Έχει δίκτυα ΜΚΟ σε πολλές χώρες και οι δραστηριότητές τους αποδίδουν καρπούς.
Σε άλλες περιοχές του πλανήτη, οι δραστηριότητές τους [των παγκοσμιοποιητών] συνεχίζουν να είναι ενεργές και, δυστυχώς για εμάς, επιτυχημένες.
Τα ιδρύματά του Open Society και οι άλλες αλληλεπιδράσεις τους, έχουν εμπλακεί σε ανατρεπτικές δραστηριότητες για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, υπό το πρόσχημα τέτοιων φαινομενικά καλών προθέσεων, όπως η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η προστασία των εκλογικών δικαιωμάτων του πληθυσμού” εξήγησε ο Ρώσος ειδικός.
Τι απειλεί τη Ρωσία
Ο Κισέλιοφ πρόσθεσε ότι "παρόλο που οι δραστηριότητες του Ιδρύματος Ανοιχτής Κοινωνίας που συνδέεται με τον Σόρος στη Ρωσία κατεστάλησαν, αυτό δεν σημαίνει ότι η απειλή έχει παρέλθει.
Το πρόβλημα είναι ότι το ίδρυμα Ανοικτή κοινωνία παρόλο που έχει αναγνωριστεί ως ανεπιθύμητος οργανισμός στη Ρωσία από το 2015, συνεχίζει να διεξάγει τις δραστηριότητές του με στόχο την υπονόμευση της χώρας μας, ιδιαίτερα στις περιοχές της Κεντρικής Ασίας.
Για παράδειγμα, ένα υποκατάστημα του ιδρύματος έχει ξεκινήσει την πιο ενεργή δραστηριότητα στο Κιργιστάν.
Αυτό, έχει επανειλημμένα αποτρέψει τη θέσπιση ορισμένων νόμων που σχετίζονται με την εμβάθυνση της οικονομικής ολοκλήρωσης.
Το ίδιο συμβαίνει και στο Καζακστάν σήμερα", τόνισε ο Ρώσος ειδικός .
Τομείς προτεραιότητας για τον Σόρος
Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας πιστεύει ότι, σήμερα ο Σόρος ενδιαφέρεται για δύο χώρες, την Ινδία και το Πακιστάν.
"Η επιλογή της Ινδίας και του Πακιστάν δεν είναι απολύτως τυχαία.
Οι δύο χώρες που έχουν μακροχρόνιες εδαφικές συγκρούσεις και αμοιβαίες διεκδικήσεις, αναγκάζονται να πολεμούν συνεχώς με εσωτερικούς εχθρούς.
Υπό το πρόσχημα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα ιδρύματα και οι ΜΚΟ του Σόρος, τροφοδοτούν την εσωτερική δυσαρέσκεια, και φέρνουν τις δύο χώρες την μία εναντίον της άλλης.
Από αυτή την άποψη, πρέπει να σημειωθεί ότι η ινδική κυβέρνηση έχει ήδη επιστήσει την προσοχή στο απαράδεκτο της εσωτερικής παρέμβασης.
Για το Πακιστάν δεν υπάρχει τίποτα να πούμε, αφού οι παραδοσιακές συντηρητικές δυνάμεις εκεί, μιλούν εδώ και καιρό για την ανάγκη απαγόρευσης οργανώσεων που ανήκουν στον Σόρος", κατέληξε ο ίδιος.
Ο έτερος Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Μάλεκ Ντουντάκοφ, συμφώνησε ότι οι παγκοσμιοποιητές στοχεύουν ειδικά στην Νότια Ασία.
Σύμφωνα με τον ειδικό της Μόσχας, “ τα κεφάλαια του Σόρος αποσύρθηκαν έξω από ορισμένες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, της πατρίδας του Σόρος και τώρα στοχεύουν την Ασία.
Φυσικά, συνεχίζουν να εργάζονται στην περιοχή της ΚΑΚ: Ουκρανία, Μολδαβία, Κιργιστάν, Καζακστάν, Γεωργία και ούτω καθεξής.
Εδώ όμως, όπως βλέπουμε, ότι τα κατάφεραν και με ποικίλη επιτυχία, δηλαδή κάπου κατάφεραν να κάνουν κάτι, όπως στη Μολδαβία ή στην Ουκρανία., κάπου, όπως στη Γεωργία για παράδειγμα, δεν ήταν δυνατό να ελέγξουν την κατάσταση.
Ταυτόχρονα, υπάρχουν μαζικές περικοπές στα κεφάλαια του Σόρος στη Δυτική Ευρώπη".
Όπως σημείωσε ο Ντουντάκοφ, στην Ινδία, οι παγκοσμιοποιητές συνεργάζονται με ΜΚΟ και την αντιπολίτευση του Ναρέντα Μόντι που εκπροσωπείται από το Εθνικό Κογκρέσο της Ινδίας και τον Ραχούλ Γκάντι.
"Ο κύριος στόχος είναι να δημιουργηθεί μια φιλελεύθερη εναλλακτική στην τρέχουσα κυβέρνηση, και οι προσπάθειες καρποφορούν.
Δεδομένων των πρόσφατων εκλογών, στις οποίες το κόμμα του Μόντι δεν απέδωσε με τον πιο σίγουρο τρόπο, υπάρχουν ορισμένες προοπτικές πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Ινδία.
Επιπλέον, η πίεση στην οικονομία εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους.
Συγκεκριμένα, hedge funds που συνδέονται με τον Σόρος έχουν ήδη εμπλακεί στην αγορά για την υποτίμηση της ινδικής ρουπίας, και στην πτώση των μετοχών μεγάλων ινδικών ομίλων ετερογενών δραστηριοτήτων όπως ο Όμιλος Adani.
Η εκτίμηση είναι ότι η πίεση στην κυβέρνηση Μόντι θα αυξηθεί.
Την ίδια ώρα, ο υιός του Τ. Σόρος, Άλεξ Σόρος, θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην εγχώρια αμερικανική ατζέντα, πιστεύει ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας.
Ο υιός Σόρος ασχολείται με όλα τα θέματα. Για αυτόν, μάλιστα, η διεξαγωγή πολιτιστικών πολέμων στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιο σημαντική από αυτό που συμβαίνει στο εξωτερικό κύκλωμα.
Ο ίδιος Θα ασχοληθεί απλώς με την ανατροπή της κατάστασης στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Νότια Ασία, η Ινδία, το Πακιστάν, η Ταϊλάνδη και εν μέρει η Ανατολική Ευρώπη, παραμένουν στο εξωτερικό περίγραμμα των σχεδίων του.
Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, αυτό δεν σημαίνει ότι τα κεφάλαια του Σόρος θα σταματήσουν να λειτουργούν στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. προκειμένου να επηρεάσουν έμμεσα τη Ρωσία. Σίγουρα θα συνεχιστεί, ειδικά όπου η επιτυχία θα είναι ορατή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.”, κατέληξε ο Ρώσος επιστήμονας.