Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρώμη: Πρόβατα στα πάρκα για να... κουρέψουν το γρασίδι!

Πρόβατα θα επιστρατεύσει η δημοτική αρχή της Ρώμης, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του υπερτροφικού γρασιδιού στα πάρκα της «αιώνιας πόλης».

Σύμφωνα με βίντεο του στελέχους του δήμου για θέματα περιβάλλοντος, Πινούτσια Μοντανάρι, την ιδέα στηρίζει η, προερχόμενη από το Κίνημα Πέντε Αστέρων, δήμαρχος, Βιρτζίνια Ράτζι.

«Η δήμαρχος πρόσφατα πρότεινε να χρησιμοποιήσουμε πρόβατα και άλλα ζώα προκειμένου να εκτελέσουν τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα. Οπότε γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε τα πρόβατα για να φροντίζουμε το γρασίδι όπως κάνουν στο Βερολίνο;» αναρωτήθηκε η Μοντανάρι.

Η ίδια πρόσθεσε ότι, η μέθοδος αυτή έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή στο πάρκο Καφαρέλα, μια μεγάλη προστατευμένη περιοχή στο αρχαιολογικό πάρκο Appia Antica, στα νοτιοανατολικά της Ρώμης. Η Ρώμη διαθέτει 44 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα πρασίνου με πολλούς από τους κατοίκους της να παρομοιάζουν την κατάσταση στα πάρκα ως «ζούγκλα».

Η μέθοδος του αρνιού έχει εφαρμοστεί και στο Τορίνο, μια πόλη τα ηνία της οποίας έχει επίσης στέλεχος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων. Η πρόταση, ωστόσο, προκάλεσε και αρκετά χλευαστικά σχόλια με ορισμένους να ρωτάνε: «Τί θα κάνουμε με τα κόπρανα των προβάτων;».

«Έχουν ήδη αντικαταστήσει τους σκουπιδιάρηδες με γλάρους και τώρα αυτό. Τι θα σκεφτεί το καλοκαίρι η Ράτζι προκειμένου να ξεφορτωθεί τα κουνούπια; Θα μοιράσει σαύρες;» αναρωτήθηκε από την πλευρά του το στέλεχος των δημοκρατικών από το Λάτσιο, Έντσο Φόσι.

Tags
Back to top button