Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρουμανία: Πλήθος κόσμου σε διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς

Περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές αψήφησαν το δριμύ ψύχος του Βουκουρεστίου και κατέβηκαν στους δρόμους της ρουμανικής πρωτεύουσας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη «μάχη» κατά της διαφθοράς.

 «Κλέφτες, κλέφτες!» φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης στη ρουμανική πρωτεύουσα.

Περίπου 40 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και δύο μεγάλες συνδικαλιστικές ενώσεις, που απηύθυναν το κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις, κατήγγειλαν σε μια κοινή ανακοίνωση ότι μια «πολιτική μαφία πήρε υπό τον έλεγχό της τη Ρουμανία».

Οι υπογράφοντες αξιώνουν την απόσυρση των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, τα οποία, όπως διατείνονται, θα μειώσουν τις εξουσίες της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε πρόσφατα την κυβέρνηση ότι «απειλεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» μέσω των τριών νομοσχεδίων που έχουν κατατεθεί στο κοινοβούλιο και βρίσκονται υπό συζήτηση.

Αυτά τα νομοσχέδια στάθηκαν αφορμή για ένα νέο κύμα διαμαρτυριών σε βάρος των Σοσιαλδημοκρατών, των μεγάλων νικητών των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου του 2016.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση αντίκεινται στις προόδους που έχουν καταγραφθεί στη μάχη κατά της διαφθοράς στη Ρουμανία.

«Καταρτίζονται νόμοι που αντίκεινται στα συμφέροντα της Ρουμανίας, απλά για να σώσουν ορισμένους που βρίσκονται στο στόχαστρο ερευνών. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι τρομερό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συνταξιούχος, ο Ίον Νίκα, που διαδήλωσε στο Βουκουρέστι.

Tags
Back to top button