Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ρωσικά ΜΜΕ: Παρά τις τρομερές πιέσεις ΗΠΑ-ΕΕ η Ελλάδα και η Τουρκία αρνήθηκαν να μεταφέρουν S-300 και S-400 στην Ουκρανία

Η δημοσιογράφος Σβετλάνα Τσιγκάνκοβα και η ,αποκαλύπτουν ουσιαστικά την ικανοποίηση της Μόσχας σχετικά με το ότι “Ελλάδα και  Τουρκία επιβεβαίωσαν ότι δεν θα παραδώσουν τα αντιαεροπορικά τους συστήματα S-300 και S-400 στην Ουκρανία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Είναι ανένδοτοι στη διατήρηση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας”, παρά τις τρομερές πιέσεις ΗΠΑ και ειδικά του Βερολίνου.

Οι Ρώσοι δεν είναι αφελείς και γνωρίζουν πολύ καλά τις τρομερές πιέσεις που δέχονται Αθήνα και Άγκυρα για το θέμα ειδικά των αντιαεροπορικών πυραύλων ρωσικής κατασκευής που διαθέτουν και οι δύο χώρες.    

Πηγές στον ελληνικό τύπο αναφέρουν ότι οι Γερμανοί έφτασαν στο απώτερο σημείο εκβιασμού, προειδοποιώντας την χώρα μας ανεπίσημα, ακόμα και  με “ αντίποινα εντός ΕΕ”, περικοπές κονδυλίων, πρόστιμα, και μπλοκάρισμα αποφάσεων πχ. για τον Μπελέρη.

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Για το θέμα έγραψε και το αμερικανικό περιοδικό Forbes γράφει σχετικά

Σημειώνεται εδώ ότι ως αποτέλεσμα των πιέσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ προς την Ελλάδα και την Τουρκία, εκπρόσωποι των χωρών αυτών έκαναν δηλώσεις.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο μεταφοράς πυραύλων S-300 που έχουν έδρα την Κρήτη στην Ουκρανία, με δήλωση στην ελληνική τηλεόραση.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας διέψευσε και αυτός επίσης, όλες τις αναφορές ότι η χώρα του θα εξέταζε το ενδεχόμενο μεταφοράς του πολύ πιο σύγχρονου συστήματος S-400 Triumph σε οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Οι ελληνικοί πύραυλοι S-300 προορίζονταν αρχικά για την Κύπρο, αλλά μεταφέρθηκαν στην Κρήτη στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αφού η Τουρκία απείλησε να καταστρέψει το σύστημα εάν έφτανε στη Λευκωσία.

Η Αθήνα είχε σε αποθήκευση αυτούς τους ρωσικούς πυραύλους για πολλά χρόνια και πραγματοποίησε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις για πρώτη φορά το 2013.

Η Τουρκία απέκτησε τους S-400 από τη Ρωσία, παρά τις απειλές των ΗΠΑ.

Η Άγκυρα, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, σχεδιάζει να αναπτύξει τους S-400 στα σύνορα με το Ιράκ. Και αυτή θα μπορούσε να είναι η πρώτη επιχειρησιακή ανάπτυξη των πυραύλων αυτών.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες σημειώνουν ότι η Ελλάδα διαθέτει περίπου 175 πυραύλους για 32 εκτοξευτές και η Τουρκία έχει αποκτήσει περισσότερους από 120 πυραύλους για τους δικούς της εκτοξευτές.

Ξένα ΜΜΕ: Ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας επέζησε από θαύμα από απόπειρα δολοφονίας-Σιγή Ιχθύος από το Ριάντ

Το σχέδιο Ουκρανία από τις ΗΠΑ για να δουλέψει η αμερικανική αμυντική βιομηχανία

Οι ΗΠΑ επιβάλλοντας εμπάργκο σε κάθε ρωσικό στρατιωτικό σύστημα με έναν αυταρχικό τρόπο σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, ουσιαστικά τα αχρηστεύουν, αφού χωρίς ανταλλακτικά αυτά καθίστανται ανενεργά.

Με το παραμύθι της βοήθειας στην Ουκρανία, αναγκάζουν τις ίδιες χώρες να αποστείλουν δωρεάν στο Κίεβο τα οπλικά τους συστήματα, αναγκάζοντας έτσι τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών να ξαναχρεωθούν για την αγορά αμερικανικών όπλων, τα οποία υπόκεινται σε περιορισμούς.

Έτσι με αυτόν τον ύπουλο τρόπο, οι Αμερικανοί θέλουν να εκβιάσουν τις χώρες της Ευρώπης ( κυρίως αυτές) να χρηματοδοτήσουν με έμμεσο τρόπο την αμερικανική αμυντική βιομηχανία και με άμεσο τρόπο να βοηθήσουν την Ουκρανία στον πόλεμο της με την Ρωσία μετά την εισβολή της Μόσχας το 2022. 

Tags
Back to top button