Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρωσικά και κινεζικά πλοία «βύθισαν» εχθρικό υποβρύχιο στον βόρειο Ειρηνικό-Τραντάχτηκε ολόκληρος ο ωκεανός

Σε μία στρατηγική επίδειξη ισχύος στον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία πολύ πρόσφατα πραγματοποίησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, στόχος των οποίων ήταν η δοκιμή και ενίσχυση των αντιαεροπορικών και ανθυποβρυχιακών δυνατοτήτων των στόλων τους.

Μεταξύ άλλων αυτές οι ασκήσεις περιλάμβαναν την εκτόξευση ρωσικών υπερ-υπερηχητικών πυραύλων τύπου Kinzhal και σενάρια πολέμου που αφορούσαν τόσο αμυντικές όσο και επιθετικές εκπαιδευτικές αποστολές σε ανοιχτά ύδατα.

Χτύπησαν «Εχθρικά» Υποβρύχια

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουν χώρα κοινές ναυτικές ασκήσεις μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου, αυτό που εντυπωσίασε αυτήν την φορά τους διεθνείς αναλυτές ήταν η κλίμακα των πρόσφατων ασκήσεων. Το ρωσικό και κινεζικό πολεμικό ναυτικό αυξάνουν όλο και περισσότερο την συνεργασία τους, ειδικά στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία ενημέρωσης TASS της Ρωσίας, οι κοινές ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένα βορειοδυτικό τμήμα του ωκεανού, όπου ένας στόλος ρωσικών και κινεζικών πολεμικών πλοίων πραγματοποίησε περιπολίες και εκπαιδευτικές ασκήσεις μάχης. 

Αυτές οι ασκήσεις αποτελούν μέρος μίας μεγαλύτερης κοινής προσπάθειας της Μόσχας και του Πεκίνου να αυξήσουν το επίπεδο ναυτικής συνεργασίας τους, ειδικά εν όψει της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Δύσης και Κίνας στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

Η υπηρεσία τύπου του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού ανέφερε πως ένας από τους σημαντικότερους στόχους των νέων ασκήσεων ήταν το ταυτόχρονο κυνήγι ενός εχθρικού υποβρυχίου από ρωσικά και κινεζικά σκάφη. Η αποστολή φαίνεται πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού τα πλοία εξασκήθηκαν στον εντοπισμό και την εξουδετέρωση ενός νοητού εχθρικού υποβρύχιου στόχου.

Για να το καταφέρουν αυτό χρησιμοποιήσαν το σύστημα RBU-6000, έναν ανθυποβρυχιακό εκτοξευτή σοβιετικής εποχής που βρίσκεται ακόμη σε ενεργή λειτουργία και έχει αποδείξει πολλές φορές την αποτελεσματικότητά του. 

Βέβαια τα ρωσικά και κινεζικά πλοία δεν περιορίστηκαν μόνο σε ανθυποβρυχιακές μάχες. Χτύπησαν και νοητούς εχθρικούς στόχους στον αέρα, προστατεύοντας τους στόλους τους από εισερχόμενες αεροπορικές επιδρομές. Σε αυτό το σενάριο πολέμου τα ρωσικά σκάφη εκτόξευσαν μεταξύ άλλων υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, όπως επίσης πραγματοποίησαν επιθέσεις ηλεκτρονικού πολέμου.

Από την ρωσική πλευρά στις ασκήσεις συμμετείχαν δύο μεγάλα πολεμικά πλοία, τα πανίσχυρα και βαριά οπλισμένα αντιτορπιλικά Admiral Tributs και Admiral Panteleev. Και τα δύο σκάφη αποτελούν μέρος της θρυλικής κλάσης Udaloy, η οποία βρίσκεται σε υπηρεσία στο σοβιετικό και τώρα στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό εδώ και δεκαετίες.

 

Tags
Back to top button