Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρομά αυτοτραυματίστηκε στις Αχαρνές - Σωτήρια επέμβαση της ΟΠΚΕ (εικόνες)

Σωτήρια επέμβαση από άνδρες της ΟΠΚΕ σε άνδρα που αυτοτραυματίστηκε κόβοντας τις φλέβες του σε καταυλισμό Ρομά στην Αυλίζα.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί κλήθηκαν σήμερα το πρωί να μεταβούν στον καταυλισμό της οδού Σαμαρίνας, καθώς το τηλεφώνημα που έγινε στις Αρχές, ανέφερε περίπτωση ατόμου το οποίο έχει αυτοτραυματιστεί.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του σημείου, επενέβη ομάδα ΟΠΚΕ όπου εντόπισε το άτομο εντός παραπήγματος για να διαπιστώσουν ότι είχε κόψει τις φλέβες του ενός χεριού του και είχε άρχισει να πέφτει σε σοκ και να χάνει τις αισθήσεις του.

Άμεσα οι εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ ενήργησαν κάνοντας περίδεση του τραύματος προκειμένου να σταματήσουν την αιμορραγία, ενώ τοποθέτησαν ειδική κουβέρτα για να τον κρατήσουν ζεστό μέχρι να φθάσει το ΕΚΑΒ καθώς διαπίστωσαν υποθερμία και τελικά το άτομο σώθηκε χάρη στην επέμβαση των εκπαιδευμένων αστυνομικών.

Αχαρνές: Σφαίρα χτύπησε σε τζάμι σχολείου και έπεσε στο περβάζι

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έχουν εντάξει στην εκπαίδευσή τους τις πρώτες βοήθειες ενώ τόσο οι εκπαιδευτές της ΟΠΚΕ όσο και αρκετά στελέχη των ομάδων, εκπαιδεύονται σε πρώτες βοήθειες μάχης από την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μοναδα (ΕΚΑΜ).

Συνδικαλιστές, ωστοσο τονίζουν στo protothema.gr πως «δυστυχώς, αν και έχουν άριστη εκπαίδευση στη διαχείριση αυτών των καταστάσεων, εντούτοις, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αγοραστούν τα απαραίτητα υλικά από την ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να δαπανούν δικά τους χρήματα για να έχουν τα απαραίτητα και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες».

Tags
Back to top button