Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«RIP»: Η πόλη όπου μετατρέπει τα νεκροταφεία σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς

Μια πόλη στην Ισπανία αποφάσισε να αξιοποιήσει τις εκτάσεις των νεκροταφείων της για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Συγκεκριμένα, η Βαλένθια που βρέχεται από τη Μεσόγειο, στοχεύει να εγκαταστήσει χιλιάδες ηλιακούς συλλέκτες σε νεκροταφεία γύρω από την πόλη.

Το έργο έχει ονομαστεί RIP – σημαίνει Requiem in Power – και ξεκίνησε αυτόν τον μήνα με την εγκατάσταση των πρώτων φωτοβολταϊκών πάνελ.

Η πόλη σκοπεύει με τη φιλόδοξη αυτή πρωτοβουλία της να δημιουργήσει το μεγαλύτερο αστικό φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ισπανία.

Η πόλη της Βαλένθια σχεδιάζει να εγκαταστήσει 6.658 ηλιακούς συλλέκτες σε τοπικά νεκροταφεία. Περίπου 810 έχουν ήδη τοποθετηθεί στα νεκροταφεία Grau, Campanar και Benimàmet.

H εγκατάσταση θα παράγει συνολική ισχύ ρεύματος άνω των 440.000 κιλοβάτ ετησίως. Θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ετησίως άνω των140 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με το τοπικό συμβούλιο. 

Fussballliebe: Αυτή είναι η έξυπνη μπάλα του Euro - Θα καταγράφει περισσότερες από 500 κινήσεις το δευτερόλεπτο!

Η ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την ηλεκτροδότηση δημοτικών κτιρίων, αλλά το 25% της παραγόμενης ενέργειας θα διατεθεί επίσης σε 1.000 ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο Αλεχάντρο Ραμόν, σύμβουλος της Βαλένθια για την Κλιματική Έκτακτη Ανάγκη και την Ενεργειακή Μετάβαση, είπε επίσης ότι το έργο θα γίνει το μεγαλύτερο αστικό ηλιακό πάρκο στη χώρα.

Το RIP αποτελεί μέρος της ευρύτερης αποστολής για το κλίμα της Βαλένθια 2030, ένας από τους βασικούς λόγους που η πόλη επιλέχθηκε ως Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2024.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος για το κλίμα είναι να παράγει το 27% της ενέργειας για την πόλη από ανανεώσιμες πηγές.

Το 100% αυτής της παραγωγής καθαρής ενέργειας θα ενσωματωθεί σε υποδομές και δημόσια κτίρια έως το 2030. Η πόλη θα χρησιμοποιεί επίσης μόνο LED για δημόσιο φωτισμό.

Χρήση νεκροταφείων για ΑΠΕ

Τα νεκροταφεία είναι ιδανικοί υποψήφιοι χώροι για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ. Αυτοί οι αστικοί χώροι μπορούν να αξιοποιηθούν για την παραγωγή καθαρής ενέργειας χωρίς να αλλάξουν τον αρχικό τους σκοπό – ακριβώς όπως όταν οι στέγες χρησιμοποιούνται ως χώροι για φωτοβολταϊκά πάνελ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα δημοτικό συμβούλιο είχε την ιδέα να αξιοποιήσει νεκροταφεία ώστε να δώσει ώθηση στην πράσινη ενέργεια.

Το Saint-Joachim είναι ένα σύμπλεγμα νησιών που βρίσκεται στη μέση του έλους Brière – ένας τεράστιος βάλτος βόρεια των εκβολών του Λίγηρα στη Γαλλία.

Το νεκροταφείο του βρίσκεται στα ανατολικά του κεντρικού νησιού, σε ένα ύψος έως 6 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μέχρι το 2025, ένας ηλιακός θόλος ισχύος 1,3 μεγαβάτ θα καλύπτει το νεκροταφείο και θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στους 4.000 κατοίκους της κοινότητας.

Η κατασκευή θα συλλέγει επίσης το νερό της βροχής για ένα παρακείμενο αθλητικό συγκρότημα, το οποίο θα βοηθήσει στη μείωση των πλημμυρών.

Tags
Back to top button